Ministrul Mediului, Sulfina Barbu, a declarat, intr-o conferinta de presa, tinuta la sfarsitul saptamanii la Targu Mures, ca la Bruxelles se discuta despre o taxa de prima inmatriculare valabila pentru toate statele din Uniunea Europeana, informeaza
Ministrul Mediului, Sulfina Barbu, a declarat, intr-o conferinta de presa, tinuta la sfarsitul saptamanii la Targu Mures, ca la Bruxelles se discuta despre o taxa de prima inmatriculare valabila pentru toate statele din Uniunea Europeana, informeaza Mediafax. "La nivelul Comisiei deja se discuta despre o astfel de taxa, la nivel european, care va fi impusa in toate statele Uniunii Europene", a spus Barbu, care a sustinut ca cea fixata de Romania, desi excesiva, este legala. "Domnul ministru Vladescu va merge luni (n.r. - astazi) si va discuta cu reprezentantii Comisiei Europene aceasta problema privind nivelul taxei, astfel incat sa nu fie incalcata vreo prevedere a Tratatului", a spus Sulfina Barbu, potrivit careia taxa nu ar trebui sa depaseasca valoarea reziduala a autovehiculului. Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu va purta discutii, la inceputul saptamanii viitoare, la Bruxelles, cu reprezentantii directiei de taxe a Comisiei Europene pentru a discuta despre taxa de prima inmatriculare introdusa de autoritatile romane, contestata de reprezentantii UE.
Taxa de prima inmatriculare a fost introdusa la inceputul acestui an de catre autoritatile de la Bucuresti, care au afirmat ca vor sa limiteze importul de masini poluante, dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Comisia Europeana a criticat insa taxa, considerand ca nivelul ridicat pentru masinile vechi de import reprezinta o discriminare. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.