Politistii botosaneni fac concurenta neloiala scolilor auto, citiva dintre ei transformindu-se in timpul liber in instructori auto.

Dimineata politisti, dupa-amiaza instructori auto, aceasta este activitatea pe care o desfasoara sase oameni ai legii de la Botosani. Sesizata de mai multe scoli de soferi, care s-au plins de concurenta neloiala, prefectura a demarat o ancheta in cadrul careia a descoperit ca sase subofiteri ai Inspectoratului Judetean de Politie, ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, ai Inspectoratului Politiei de Frontiera si de la o unitate militara predau cursuri de legislatie rutiera sau efectueaza chiar ore de conducere din postura de instructori auto la societati particulare.

Acuzatii de concurenta neloiala

Cum unii dintre ei au statut de functionari publici si n-ar avea voie sa presteze astfel de activitati, iar altii pot fi incadrati facil la concurenta neloiala, intrucit colegi de-ai lor examineaza aspirantii la permis, prefectul Cristian Roman a solicitat sefilor institutiilor mentionate sa isi someze subordonatii sa aleaga intre politie, respectiv armata si scolile de soferi.

„Deocamdata nu stim daca sint patroni de scoli. Am inteles ca ar fi instructori privati afiliati la alte scoli", a afirmat prefectul de Botosani, Cristian Roman. El a cerut autoritatilor sa extinda controlul prin implicarea Oficiului Registrului Comertului, ca sa se afle situatia exacta a celor sase subofiteri, daca sint sau nu patroni ori asociati la scoli de soferi si daca nu exista mai multe cadre in situatii asemanatoare.