Ségolène Royal incearca sa fie prezenta pe toate fronturile electorale, iar Nicolas Sarkozy prefera discretia si asteapta ca gafele contracandidatei sa lucreze pentru el.

Candidata socialista Ségolène Royal este supusa tot mai multor atacuri pe site-urile web, unde simpatizantii dreptei franceze pretind ca prezidentiabila ar fi avut o relatie amoroasa cu unul dintre fostii directori ai Renault. Jean-Pierre Mignard, avocatul lui Royal, a replicat ca va face apel la justitie pentru a opri raspindirea de zvonuri compromitatoare pe Internet. De altfel, relatia de trei decenii pe care Royal o are cu secretarul general al Partidului Socialist, François Hollande, pare sa nu suporte presiunile electorale. Cei doi si-au facut public dezacordul in materia politicii fiscale, iar Hollande a lasat sa se inteleaga ca nu o va urma la Élysée pe partenera sa, deoarece nu-l va satisface statutul de „prim domn" al Frantei.

Corsica libera si submarine virtuale

Ségolène a atins intr-un mod periculos orgoliul conationalilor, declarind telefonic unui actor francez, care-l imita pe premierul canadian, ca francezii nu ar avea nimic impotriva independentei Corsicai. „Nu repetati acest lucru. Ar crea un alt incident in Franta. Este un secret."

In aceeasi nota, socialista a „redus" flota de submarine nucleare a Frantei la o singura nava, pentru a o „mari" apoi la sapte, cind, de fapt, Parisul dispune doar de patru submarine. Socialistii francezi si-au lansat campania electorala si in lumea virtuala, jocul video Second Life gazduind deja un sediu al partidului, al carui obiectiv este de a stringe cit mai multe fonduri pentru Royal.

Personajul Ségolène apare deja in cyberspatiu, insa este opera unui caricaturist francez.