Un portret al fostului suveran al Romaniei regele Mihai I a fost publicat in cotidianul britanic „International Herald Tribune" si in cotidianul american „The New York Times". Autorul povesteste, pe scurt, viata regelui Mihai, amintind ca la 85 de ani fostul conducator al Romaniei este ultimul sef de stat din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, inca in viata. „Se spune ca este sfirsitul comunismului in Romania. Ei bine, nu este chiar asa. Este sfirsitul dictaturii, dar anumite lucruri ramin si sint foarte greu de schimbat", declara regele.

El precizeaza ca actuala coalitie a incercat sa elimine favoritismele si coruptia, dar eforturile i-au fost deseori zadarnicite la niveluri inferioare ale birocratiei. Potrivit celor doua ziare, fostul suveran al Romaniei spera ca autoritatea sa va fi reinstaurata dupa modelul regelui Juan Carlos al Spaniei.

Regele Mihai nu se simte in totalitate ca acasa in Romania. „Partial da, dar apoi te gindesti la ce s-a intimplat. Nu poti sa stergi cu buretele", conchide fostul suveran. (S.M.)