Secretarul executiv al PSD, Ana Birchall, cere DNA sa se autosesizeze in afacerea "Microbuzul" patronata de ministrul Educatiei, Mihail Hardau.
Intr-o adresa catre Directia Nationala Anticoruptie cu titlul "Atentie DNA- 1.500.000 euro- a
Secretarul executiv al PSD, Ana Birchall, cere DNA sa se autosesizeze in afacerea "Microbuzul" patronata de ministrul Educatiei, Mihail Hardau.
Intr-o adresa catre Directia Nationala Anticoruptie cu titlul "Atentie DNA- 1.500.000 euro- a furat dintr-o lovitura ministrul Mihail Hardau", Birchall precizeaza ca sub conducerea actualului ministru al Educatiei, "fan al masinilor luxoase", MEC a achizitionat 500 de microbuze scolare la un pret cu mult peste valoarea de piata a masinilor. "Asta fara a tine cont de reducerile substantiale de pret de care beneficiezi in mod normal cand achizitionezi en-gros un numar atat de mare de autovehicule", se mai arata in documentul semnat de secretarul executiv al PSD. Ana Birchall mai spune ca pentru aceste achizitii de masini scumpe, Hardau merita premiul "Mana lunga" si da dovada, in acelasi timp, de "incompetenta si hotie". "Avand in vedere diferentele mari de preturi, dintre cel de piata si cel de achizitie al microbuzelor, PSD solicita Directiei Nationale Anticoruptie sa se autosesizeze si sa demareze in regim de urgenta cercetarea in cazul Afacerii Microbuzul initiata si patronata de domnul Hardau", se mai arata in document. Birchall mai scrie ca, in functie de rezultatele anchetei DNA, PSD urmeaza sa ceara in Parlament si punerea sub acuzare a ministrului Hardau, potrivit legii nr.115/1999, privind raspunderea ministeriala.
ZIUA a dezvaluit afacerea
Ziarul nostru a dezvaluit afacerea dubioasa incheiata pe spatele scolarilor de Ministerul Educatiei si Cercetarii. ZIUA a aratat ca ministerul lui Mihail Hardau a cumparat cinci sute de microbuze la preturi supraevaluate. A doua zi dupa dezvaluirea ZIUA, ministrul PD a sustinut intr-o conferinta de presa ca nu stie exact sumele si modelele achizitionate. Chiar daca el este cel care semneaza toate actele si are sarcina de a fi ordonatorul principal de credite. Cazul nu a fost insa lamurit, iar DNA are obligatia sa demareze o ancheta. Ministrul Hardau si furnizorul microbuzelor - firma AutoItalia - au incercat sa ne convinga de legalitatea tranzactiei. Interesant este insa ca cele doua parti se contrazic flagrant. Astfel, AutoItalia ne-a trimis un comunicat in care preciza marcile de microbuze cumparate de MEC. Altele decat cele afisate pe site-ul ministerului lui Hardau. Pe de alta parte, bizar este ca atunci cand la redactia ZIUA au sosit precizarile de la AutoItalia, site-ul MEC a devenit neutilizabil, pe el aflandu-se comunicatul de presa semnat de purtatorul de cuvant al ministrului Hardau. Si in care se preciza ca ministerul a achizitionat cinci sute de microbuze. Marci diferite insa de cele enumerate in comunicatul AutoItalia. (D.I., D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.