Procurorul General al Romaniei, domnisoara Laura Codruta Kovesi, afirma ca, "teoretic", biletelul premierului poate constitui o infractiune de trafic de influenta. Intr-un stat politienesc sau cu tendinte de acest fel, "teoretic", orice poate deveni
Procurorul General al Romaniei, domnisoara Laura Codruta Kovesi, afirma ca, "teoretic", biletelul premierului poate constitui o infractiune de trafic de influenta. Intr-un stat politienesc sau cu tendinte de acest fel, "teoretic", orice poate deveni o infractiune. Chiar si ciripitul vrabiei. Mergand pe aceasta logica si masurandu-l pe seful procurorilor statului cu unitatea de masura pe care singur si-a ales-o, urmeaza sa vedem in ce masura respectivul demnitar este consecvent cu sine insusi. Daca aplica sau nu acelasi principiu in mod egal. In toate situatiile in care sunt amestecati demnitari politici. Sau daca, dimpotriva, o face doar in anumite cazuri, cum ar fi cel al premierului Tariceanu sau al altor inamici politici ai presedintelui. Daca ne aflam in cea de-a doua ipoteza, atunci putem descoperi un lucru grav. Si anume ca, platit din banii publici, procurorul general al statului face manevre politice. Se amesteca in jocul pentru putere. Or, asta e curata perversitate.
In ultimele zile, o serie de fapte de o gravitate exceptionala au iesit la iveala. Dupa ce timp de doi ani Traian Basescu a lansat fel de fel de acuzatii, vizand un asa-zis grup ilegitim de interese aflat in coniventa cu premierul Calin Popescu Tariceanu - soldate, invariabil, cu intocmirea prompta de catre procurorii lui Macovei a unor dosare penale -, iata ca acum, la randul lui, Tariceanu lanseaza teza ca afaceri necurate sunt patronate de catre locatarul de la Cotroceni. Care este pe cale de a fi suspendat. De la Traian Basescu nimeni nu poate astepta nimic, sub acest aspect. Daca el ar fi decis, in respect fata de legea fundamentala, sa aiba comportamentul unui mediator sau macar al unui arbitru, atunci ne-am fi aflat in alta situatie decat cea in care presedintele se da jucator, deci partizan politic. Daca anumite informatii ori indicii l-au determinat sa se erijeze si in presedinte judecator, pronuntandu-se inaintea Justitiei asupra asa-ziselor probleme penale pe care le-ar avea diferitii sai adversari politici - demers in care a fost secondat exemplar de catre Monica Macovei -, atunci nu ne mai putem astepta ca el sa reactioneze cu acelasi aplomb si nici macar sa mimeze, in cazul altor prezumtive acte de mare coruptie. Ale apropiatilor sai.
Asa ca ne intoarcem la domnisoara Kovesi, subordonata nu Consiliului Suprem al Magistraturii, cum ar fi normal sa se intample intr-o democratie, ori statului roman, cum se intampla intr-o autocratie, ci direct ministrului Justitiei, ajuns acolo pe listele unui partid politic. Care este PD-ul prezidential. Ei bine, cum spuneam, in iuresul bataliei politice la care asistam, dezvaluirile vizand lideri ai Partidului Democrat - unii dintre ei fiind exact aceiasi pe care presedintele jucator i-a laudat in ultima sa aparitie televizata, atribuindu-le in exclusivitate meritul integrarii Romaniei in UE - ar trebui sa o preocupe pe domnisoara procuror general, intr-o masura cel putin egala cu informatiile de aceeasi natura ce ii vizeaza pe adversarii domnului Basescu.
Asa ca ma astept in aceasta saptamana sa o aud anuntand ca, "teoretic", sunt acte de mare coruptie si cele savarsite de ministrul de Interne, Vasile Blaga, atunci cand ne referim la dotarile Internelor cu autoturisme si elicoptere, ale ministrului Educatiei, Mihail Hardau - vezi miile de autobuze pentru scolarii din sate cumparate la suprapret -, ale primarului Bucurestiului, Adriean Videanu, implicat in peste zece dosare frauduloase, ale Elenei Udrea, vicepresedinte PD, ale samsarilor de drumuri de la Cotroceni, care au luat peste 50 la suta din banii AND, ale Monicai Macovei, sex-simbol PD si, de ce nu, chiar ale lui Traian Basescu, care mai are cateva bube mari cunoscute pe langa cea a vilei din Mihaileanu. Daca nu o face, atunci Kovesi este un procuror general pervers.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.