Atmosfera relativ destinsa la sedinta la care au participat un numar record de cluburi. Cu toate acestea, fostul vicepresedinte Viorel Zamfir a anuntat ca va actiona din nou in justitie valabilitatea alegerilor.
Rudel Obreja a fost reale
Atmosfera relativ destinsa la sedinta la care au participat un numar record de cluburi. Cu toate acestea, fostul vicepresedinte Viorel Zamfir a anuntat ca va actiona din nou in justitie valabilitatea alegerilor.
Rudel Obreja a fost reales in functia de presedinte al FR Box in cadrul Adunarii Generale extraordinare, sedinta deschisa ieri prin alocutiunea liderului ANS, Octavian Belu. Prezenti in numar record (124 de structuri, din 139 cu certificat de identitate sportiva afiliate FRB), reprezentantii pugilatului neaos l-au votat intr-o majoritate impresionanta pe Obreja (108 voturi, din cele 110 validate, sase fiind anulate), singurul contracandidat la aceasta functie fiind Nicolae Ghita (doua voturi). Ciudat, desi isi depusesera candidatura pentru fotoliul de sef, Francisc Vastag, Viorel Zamfir si Ion Pop au absentat iar, conform Statutului, nu au fost eligibili. "Ma asteptam sa castig atata timp cat am avut o campanie foarte bine pregatita, iar diferenta era intr-un fel previzibila. Din pacate, nu-mi doream o victorie prin neprezentarea lui Vastag, al carui loc consider ca este in sala de box", a declarat Obreja. Intrebat daca va mai apela la Feri pentru lotul olimpic, Obreja a precizat ca este posibil, dar ca, democratic, va respecta decizia Biroului Federal. Vicepresedinte a devenit Vasile Catea, pentru ca membrii BF, in ordinea optiunilor exprimate (112 valabile), sa fie desemnati Relu Auras (101), Victor Vladu (77), Ion Damian (76), Pierre de Hillerin (67), Gheorghe Vlad (66), Stelica Sandu (66), Fanel Trandafir (56), Vasile Bita (52), Nicolae Iancu (52) si Alec Nastac (47).
Fostul vicepresedinte, Viorel Zamfir, a declarat: "Rudel Obreja s-a ales singur, noi nu am fost prezenti, pentru ca Adunarea Generala nu este legala. Nici secretarul general al federatiei, Nicolae Bud, nu a fost prezent, din acelasi motiv". Dupa care a adaugat ca va contesta in justitie aceasta sedinta, "complet ilegala".
Reamintim ca alegerile din noiembrie 2004, cand Obreja a devenit presedinte, au fost contestate in baza unei prevederi din statut, potrivit careia orice membru al BF care a demisionat nu mai are dreptul niciodata sa candideze. Obreja, dar si Vastag, Fetecau si Stoicescu au demisionat in 2002, dar, cu toate acestea, au candidat in 2004, obtinand functii in FRB. Ulterior, in martie 2006, AG a eliminat din statut acel paragraf, dar, cu toate acestea, contestatarii au obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva, prin care alegerile din 2004 au fost anulate.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.