Utilizatorii de dial-up vor face economie prin trecerea la serviciul broadband, indiferent daca oferta este cu tarif lunar fix sau cu plata la minut, potrivit serviciului SimplySwitch.com.
Conexiunile broadband sunt mult mai rapide decat cele d
Utilizatorii de dial-up vor face economie prin trecerea la serviciul broadband, indiferent daca oferta este cu tarif lunar fix sau cu plata la minut, potrivit serviciului SimplySwitch.com.
Conexiunile broadband sunt mult mai rapide decat cele de tip dial-up si pana de curand erau mai scumpe. Totusi, datorita procentului de peste 40% de gospodarii din Marea Britanie conectate la broadband si multe altele care vor apela la acest serviciu in 2007, serviciile broadband scot de pe piata dial-up-ul prin preturile mai avantajoase, mai spune SimplySwitch.com.
Analiza arata ca utilizatorii dial-up de pay-per-minute (tarifare la minut), care navigheaza pe internet doar doua ore pe saptamana, vor putea economisi bani prin trecerea la serviciile broadband.
Clientii operatorilor Telewest si NTL, din Marea Britanie, pot economisi 60 de lire sterline pe an prin trecerea de la serviciul dial-up la cel broadband, in timp ce clientii Tiscali si AOL pot economisi 33, respectiv 12 lire pe an, potrivit analizei SimplySwitch.com.
Fondatorul SimplySwitch.com Karen Darby a declarat ca la o conexiune de 8MB, broadbandul este de 143 de ori mai rapid decat dial-up-ul. "Poti descarca fisiere mai mari, poti urmari clipuri video pe internet sau poti folosi o conexiune wireless (fara cablu) si tot vei economisi bani", a mai spus Darby, citata de Reuters.
in Romania, numarul de conexiuni broadband a crescut cu 60% in primul semestru al anului 2006, la aproape 1,2 milioane utilizatori, se arata in raportul anual de activitate, publicat la sfarsitul anului trecut de Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI). Astfel, conexiunile broadband acopera 5,5% din populatia Romaniei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.