Unul dintre cei mai cautati infractori romani, Ioan Clamparu, continua sa tina Spania in teroare. Zis " Nasul", " Papa", ori " Cap de Porc", Clamparu este unul dintre liderii crimei organizate europene. "Unul din principalii traficanti de fiinte u
Unul dintre cei mai cautati infractori romani, Ioan Clamparu, continua sa tina Spania in teroare. Zis " Nasul", " Papa", ori " Cap de Porc", Clamparu este unul dintre liderii crimei organizate europene. "Unul din principalii traficanti de fiinte umane din lume", asa cum il numea Garda Civila spaniola. Un personaj care a traficat sute de femei in Spania. Dar care in ultimul timp si-a diversificat afacerile. Cu toate ca a castigat milioane de dolari din traficul de carne vie, " Cap de Porc" nu a ezitat sa se implice si in sechestrari de persoane si alte fapte de o violenta rara.
Cautat de Interpol
Autoritatile romane si spaniole incearca fara succes sa-l prinda de ani buni pe Clamparu, chiar daca multi dintre locotenentii si membrii gruparii sale se afla deja dupa gratii. Fan al lui Al Capone, Clamparu isi conduce din umbra imperiul crimei, oamenii sai actionand dupa regulile si pedepsele utilizate de Camorra italiana. Este extrem de greu de prins, doar cateva persoane avand contact direct cu el. Astfel reuseste sa-si coordoneze faptele criminale comise pe teritoriul Spaniei. El actioneaza si in alte tari din Europa, insa in Peninsula Iberica si -a cladit un imperiu al crimelor si terorii. Clamparu a fost trimis in judecata, in lipsa, printr-un rechizitoriu al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Rechizitoriul ar putea fi un roman de succes despre culisele crimei organizate. " Papa" este insa de negasit. Vanat de autoritatile romane si de Interpol, Clamparu se dovedeste de neatins. Este ca o fantoma. Oamenii sai insa sunt peste tot in Spania. Seamana teroare, comit crime, fapte de o violenta iesita din comun. Sunt ca o caracatita. Sunt arestati zece, altii le iau locul. Ultima informatie despre cel mai de temut traficant de carne vie este din 2004. Atunci, intr-o nota informativa se preciza ca Ion Clamparu lucreaza la o firma din Madrid pentru 350 de euro pe luna si ca locuieste in Spania, alaturi de garzi inarmate.
Tentativa de asasinat
Ultima actiune criminala a oamenilor lui "Cap de Porc" s-a petrecut saptamana trecuta, noua persoane fiind retinute in Spania, in timp ce incercau sa rapeasca un italian care locuieste in Tenerife, pentru a cere o recompensa de un milion de euro, unul dintre ei fiind impuscat in momentul in care a atacat un politist. Obiectivul oamenilor lui Clamparu era sa obtina o suma mare pentru eliberarea omului de afaceri, desi politistii nu exclud si varianta asasinatului. Agentii spanioli ai grupului de Sechestru si Extorsiuni au aflat ca doi dintre membrii grupului au aterizat, in 15 ianuarie, pe aeroportul din Tenerife. In acelasi timp, in mai multe hoteluri si pensiuni din insula se aflau deja ceilalti membri ai clanului, utilizand pasapoarte cehe, pentru a nu fi gasiti. Saptamana trecuta, politistii spanioli au localizat doua masini in care se aflau membrii grupului. In momentul in care atacatorii au intrat in casa, unde se aflau sotia si fiul victimei, a inceput actiunea. Agentii au reusit sa retina o parte din atacatori, interceptand una din masinile cu care ei au fugit. Cealalta masina a scapat printr-o manevra periculoasa. Delincventii au abandonat aceasta masina si apoi au luat un taxi in localitatea Tacoronte, apropiindu-se de hotelul in care stateau. In timpul fugii i-au avertizat pe ceilalti componenti ai grupului, inclusiv pe lider. Imediat au fost retinuti alti trei cetateni romani. Unul dintre politisti a fost nevoit sa traga un foc de arma, care l-a atins in umar pe unul dintre cei detinuti, in momentul in care acesta din urma incerca sa ia un cutit pentru a raspunde interventiei politiei. Restul persoanelor au fost retinute in doua hoteluri de la Santa Cruz de Tenerife. Ancheta a scos la iveala ca victima avea diferite afaceri in insula, imprumutand o suma mare de bani. Neplata acestei datorii poate sa fi motivat actiunea, al carei scop final putea fi chiar asasinatul, daca nu se puteau recupera banii. Oamenii lui Clamparu aveau antecedente pentru asalturi si alte delicte pe intreg teritoriul Spaniei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.