Directorul general al FRF a fost nominalizat de Mircea Sandu la succesiunea sa.

Revenit in tara dupa succesul repurtat in Germania, Mircea Sandu a recunoscut ca s-a facut o coalitie a presedintilor din est, dar a marturisit ca isi va continua activitatea de presedinte al Federatiei Romane de Fotbal. Rugat sa nominalizeze un posibil succesor, Nasu’ a declarat diplomat ca acesta se alege prin vot, dar l-a indicat pe Ionut Lupescu drept cel mai probabil inlocuitor al sau. Intr-un interviu acordat publicatiei „Kicker Sport Magazin", directorul general al FRF pare ca si-a luat rolul in serios, el sustinind ca nu exista conducatori de calitate la cluburile din Romania, impotriva carora a lansat un atac direct: „Inca nu exista conducatori de club de calitate in fotbalul romanesc. Sau sint prea putini. Presedintii isi vad doar propriile interese in fotbal. Iti cer sa le faci pe plac fara sa le pese de regulamente. Multi dintre ei nici nu cunosc regulamentul pentru ca sint veniti din afara fotbalului". Sa reamintim ca majoritatea voturilor care l-au mentinut pe Nasu’ la FRF au venit din ligile inferioare, acesta fiind si motivul pentru care Sandu, alaturi de Lupescu si de Kassai, va participa astazi la reunirea cluburilor din Ligile a II-a si a III-a.

Presedintii „verticalizeaza"

In urma cu citeva luni, Dan Petrescu ameninta ca va pleca din tara daca Mircea Sandu va fi reales in functia de presedinte al FRF si chiar isi punea in practica amenintarea. Acum, Bursucul a laudat votarea Nasului in Comitetul Executiv al UEFA. Gigi Becali a fost amendat in repetate rinduri pentru declaratii dure la adresa sefului FRF, pentru ca acum sa-l sune spasit, imediat dupa congresul forului continental, pentru a-l felicita pentru „succesul fotbalului romanesc si al Romaniei". Marian Iancu si Poli Timisoara nu si-au ascuns sustinerea lui Gica Popescu pentru a-l detrona pe Mircea Sandu. Dupa alegerile UEFA, Marian Iancu declara: „Avem nevoie de un suport acolo. Si ei (n.r. - forul european) au nevoie sa ne civilizeze si astfel au gasit o cale importanta de comunicare cu noi. Nimic nu e intimplator", fiind completat de Gheorghe Chivorchian: „Trebuie sa ne bucure ca au fost apreciate calitatile lui de presedinte al FRF. Si imaginea fotbalului nostru va avea de cistigat dupa aceasta alegere". Un alt opozant al presedintelui FRF, George Copos, si-a schimbat radical opinia: „Ma bucur si chiar sint foarte fericit ca Mircea Sandu a fost ales. Este o miscare foarte buna pentru noi si vom avea de cistigat prin aceasta numire. Ma bucur nespus, e o veste excelenta".

Liga Campionilor divizeaza Europa

Pe plan european, perdantii il avertizeaza pe Michel Platini sa nu schimbe structura „masinii de bani" denumite Liga Campionilor, atuul francezului in campania electorala. Noul sef al UEFA a promis votantilor din est ca va lua cite un loc marilor puteri fotbalistice pe care il va redistribui, fapt ce a provocat reactii dure inclusiv din partea unui antrenor echilibrat precum Alex Ferguson. De altfel, inclusiv Mircea Sandu a declarat, la sosirea in tara, ca ii va fi greu lui Platini sa aduca modificari structurii Ligii Campionilor, dar ca este o promisiune electorala „pe care trebuie macar sa incerce sa o impuna".