Meteorologii avertizeaza ca vremea se va inrautati pe parcursul intregii zile, 13 judete privind avertizare cu cod portocaliu (n.r. - sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase de mare intensitate). Judetele vizate sunt: Satu Mare, Maramur
Meteorologii avertizeaza ca vremea se va inrautati pe parcursul intregii zile, 13 judete privind avertizare cu cod portocaliu (n.r. - sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase de mare intensitate). Judetele vizate sunt: Satu Mare, Maramures, Suceava, Bistrita Nasaud, Salaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Caras-Severin, Neamt, Harghita, Covasna si Brasov.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului, Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), avertizarea cu cod portocaliu, care a fost transmisa tuturor, inclusiv Presedintiei, Crucii Rosii si mass-media, este valabila pentru ziua de astazi. In acest interval, va ninge viscolit in Maramures, Crisana, Banat, Transilvania, jumatatea de nord a Moldovei si zona montana, iar cantitatile de apa vor depasi local 30 l/mp. In Carpatii Occidentali si Orientali izolat vor fi posibile cantitati de peste 50 l/mp. Avertizarea cu cod portocaliu actulizeaza avertizarea cu cod galben (n.r. - fenomenele meteo prognozate sunt obisnuite, dar temporar pot deveni periculoase) emisa de ANM la sfarsitul saptamanii. Potrivit acesteia, pana maine dimineata, in majoritatea regiunilor, vremea se va raci accentuat, fiind prognozate ninsori viscolite si intensificari ale vantului. Vantul va prezenta, temporar, intensificari in toate regiunile, cu viteze ce pot atinge 60 km/h, iar la munte, rafalele de vant putand depasi 100 km/h. Codul galben se mentine in judetele Bihor, Arad, Timis, Mures, Sibiu, Gorj, Botosani, Iasi si Bacau. Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) recomanda participantilor la trafic evitarea deplasarilor, in aceasta perioada, in Maramures, Crisana, Transilvania, nordul Moldovei si in zona montana din cauza conditiilor meteo nefavorabile, se arata intr-un comunicat de presa al ministerului. Potrivit acestuia, in cazul in care deplasarile nu pot fi evitate, participantii la trafic vor fi echipati corespunzator pentru deplasari in conditii de iarna, respectiv cauciucuri de iarna, lanturi, nisip si lopata.
Navigatia in portul fluvio-maritim Constanta Sud si pe Canalul Dunare-Marea Neagra a fost suspendata ieri dupa-amiaza, din cauza vantului puternic. Seful Serviciului Port Control, Emil Gusa, a declarat pentru Rompres ca autoritatile navale au instituit restrictii de navigatie pentru navele fluviale pentru a preveni accidentele dupa ce vantul a atins intensitatea de 60 km/h la tarm si 70 km/h in larg. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.