Disputa dintre cele doua cluburi a plecat de la litigiul legat de statutul fotbalistilor John Wayne Srhoj si Abiodun Agunbiade. Cei doi, care spun ca si-au incheiat contractele cu gruparea "bancara", au ajuns de cateva luni la Timisoara si se pregate
Disputa dintre cele doua cluburi a plecat de la litigiul legat de statutul fotbalistilor John Wayne Srhoj si Abiodun Agunbiade. Cei doi, care spun ca si-au incheiat contractele cu gruparea "bancara", au ajuns de cateva luni la Timisoara si se pregatesc cu "Poli", desi Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a decis ca ei apartin lui FC National. Cazul a cunoscut mai multe dezbateri la comisiile federale, astazi fiind prevazuta o noua judecata.
Intre timp, "Poli" a cerut factura pentru transferul lui Jonathan McKain, adus in vara lui 2005 pentru 1,1 milioane de dolari, insa FC National sustine ca n-a primit suma de transfer. Mai mult, "bancarii" au depus un memoriu la Comisia pentru Statutul Jucatorului, prin care cer revenirea lui McKain la FC National.
Ultima contra intre cele doua cluburi a izbucnit imediat dupa tragerea la sorti a sferturilor de finala ale Cupei Romaniei, faza in care "Poli" Timisoara a evitat cei trei capi de serie, Steaua, Rapid si FC National, pentru a juca impotriva Politehnicii Iasi. "Celor de la Fulgerul Bragadiru li s-a asigurat cel mai usor parcurs. Sunt interese ca Timisoara sa ajunga in finala, pentru ca va fi gazda ultimului act. Mai bine aranjau sa joace intre ei, sa fie siguri ca vor castiga trofeul", a declarat Constantin Iacov, presedintele CA al lui FC National. "Iacov are o problema. Ma bucur ca-l preocupa Timisoara, dar avem treaba si nu putem sa-l mai bagam in seama. Vrea si el sa mai apara prin ziare, pe la televizor, si atunci vorbeste despre Timisoara", a replicat Gheorghe Chivorchian, directorul executiv al lui "Poli". Acesta a gasit si un motiv pentru care Iacov are ceva impotriva Timisoarei. "Din cate stiu eu, el s-ar putea sa aiba probleme cu legea, deoarece nu a eliberat nici pana acum factura pentru transferul lui Jonathan McKain (n.r. - fundasul australian a ajuns pe Bega in vara lui 2005, pentru 1,1 milioane USD). Am primit o copie prin fax, dar asteptam si originalul", a afirmat Chivorchian. Directorul executiv al banatenilor spune si de ce Iacov prefera numele Bragadiru atunci cand vorbeste despre Timisoara. "Probabil e deja interesat de ligile inferioare, pentru ca, in curand, se gandeste ca va juca la Bragadiru, in liga a doua!", a spus Chivorchian. Marian Iancu, presedintele CA al lui "Poli", l-a atacat si el pe Iacov. "Este un obsedat! In loc sa se ocupe de echipa lui, care se bate sa evite retrogradarea, el se tine doar de scandaluri", a spus Iancu. Replica lui Iacov nu a intarziat sa apara. "Iancu are sechele de pe timpul in care mergea la arest, iar Chivorchian ar trebui sa-si vada de Cooperativa!", a spus Iacov, care a lansat si o "bomba": a cerut federatiei revenirea lui McKain la FC National! "N-am ce factura sa le trimit celor de la Timisoara, deoarece n-am primit banii pe McKain. Ei au facut o intelegere cu Gino Iorgulescu, iar banii au ajuns la un offshore prin Cipru! Din aceasta cauza, inca de acum doua luni, am inaintat un memoriu la CSJ, prin care am cerut revenirea lui McKain la FC National. Pana acum n-am primit nici un raspuns, iar memoriul nu a intrat, din motive necunoscute, in discutia comisiei. Sper insa ca in curand sa se lamureasca si acest transfer, precum si situatiile lui Srhoj si Abiodun", a spus Iacov.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.