Sergiu Radu si Vlad Munteanu au marcat din nou pentru Energie Cottbus, dar nu sint convocati pentru amicalul cu Italia.

Selectionerul Victor Piturca a motivat neconvocarea lui George Ogararu la nationala prin faptul ca acesta nu evolueaza titular la Ajax Amsterdam. Cu toate acestea, toti fotbalistii din intrecerea interna au in crampoane doar meciuri amicale si antrenamente la oala cu sarmale. Mai mult, exista internationali care string cronici favorabile, dar nu apar nici pe ciornele lui Piturca. Simbata, Sergiu Radu a reusit o dubla pentru Energie Cottbus, care a trecut cu 3-1 de Borussia Monchengladbach in campionatul Germaniei, cealalta reusita apartinind ex-dinamovistului Vlad Munteanu. Impreuna, cei doi au marcat in Bundesliga 13 goluri, prestatia de la sfirsitul saptaminii nefiind o intimplare.

„Radu duce Energie spre victorie"

„Radu fermecator! Se stringe latul pentru Don Jupp", a titrat „Bild", aluzie la faptul ca Borussia Monchengladbach nu a mai cistigat de sapte meciuri. „Radu incheie conturile rapid", a scris si editia online a saptaminalului „Kicker", care a remarcat si prestatia mijlocasului Vlad Munteanu. Agentia ARD scrie, sub titlul „Radu duce Energie spre victorie", ca Vlad Munteanu a ratat de trei ori sansa de a deschide scorul, inainte ca atacantul roman sa marcheze cele doua goluri, in timp ce alte publicatii au remarcat ca romanii „i-au stricat jubileul lui Heynckes".

Lupescu il critica pe Piturca

De altfel, neconvocarea lui Ogararu a fost sanctionata si de directorul general al FRF, Ionut Lupescu. „Personal, eu il convocam pe Ogararu la echipa nationala. In fond, e doar un meci amical. Este insa treaba selectionerului si nu vreau sa ma implic in nici un fel", a spus acesta, intr-un interviu acordat in „Kicker Sport Magazin".

Tot nationala il face si pe Nicolae Mitea sa iasa la atac de pe banca de rezerve. Trecut pe linie moarta la Ajax, el a declarat ca vrea sa plece din Amsterdam pentru a prinde lista lui Piturca: „Pe 3 decembrie am fost titular, am marcat un gol si am dat o pasa de gol, dar dupa aceea antrenorul Ten Kate mi-a dat o lovitura sub centura si nu m-a mai folosit deloc. Cei de la Ajax se joaca cu cariera mea si vreau sa plec de aici".