Stefanescu a apreciat ca acest text va duce la cresterea coruptiei in randul functionarilor publici. Liderul PC a aratat ca potrivit proiectului tinut secret salariile de baza pentru functiile publice de conducere vor fi reduse cu 46,2%, pentru funct
Stefanescu a apreciat ca acest text va duce la cresterea coruptiei in randul functionarilor publici. Liderul PC a aratat ca potrivit proiectului tinut secret salariile de baza pentru functiile publice de conducere vor fi reduse cu 46,2%, pentru functii publice de executie clasa 1 - cu 55,2%, pentru functii de executie clasa 2 - cu 51,3%, iar pentru functii de executie clasa 3 - cu 32,2%. Stefanescu a mai spus si ca textul este insotit de un memorandum in care unii ministri, cum ar fi ministrul Integrarii Europene, Anca Boagiu, se autosesizeaza asupra faptului ca multi dintre functionarii publici vor avea de suferit si ca incurajeaza coruptia. In replica, Guvernul a calificat drept "false" afirmatiile secretarului general adjunct al PC, precizand intr-un comunicat remis presei ieri ca in ultima sedinta a decis chiar majorarea acestora. Potrivit Biroului de presa al Guvernului, in sedinta din 24 ianuarie, Executivul a aprobat majorarile salariale de care vor beneficia functionarii publici in anul 2007, astfel ca aceasta categorie de personal bugetar va beneficia de trei majorari salariale pe parcursul anului 2007: o crestere cu 5% incepand cu luna ianuarie, una de 2% din luna aprilie si alta de 11% din luna octombrie. (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.