Continutul online va genera in urmatorii trei ani in Europa 8,3 miliarde de euro, adica de cinci ori mai mult fata de acum cinci ani.

Veniturile obtinute din continutul online vor atinge, in Europa, 8,3 miliarde de euro, pina in 2010, re
Continutul online va genera in urmatorii trei ani in Europa 8,3 miliarde de euro, adica de cinci ori mai mult fata de acum cinci ani.

Veniturile obtinute din continutul online vor atinge, in Europa, 8,3 miliarde de euro, pina in 2010, reprezentind o crestere cu 400% intr-un interval de cinci ani, se arata intr-un studiu al Comisiei Europene citat de The Money Channel. De asemenea, aproximativ 20% din cifra de afaceri vor fi scoase din muzica, iar 33% din jocurile video. De altfel, datorita extinderii Internetului de banda larga, dezvoltarii retelelor mobile avansate si adoptarii de catre populatie a sistemelor digitale, realizatorii studiului estimeaza ca piata de desfacere masiva a continutului online devine o realitate, creind deja mari oportunitati comerciale pe continent. Cu toate acestea, potrivit analizei Comisiei Europene, Europa se afla in urma Statelor Unite in dezvoltarea serviciilor interactive de banda larga fixa si in urma Japoniei si Republicii Coreea in domeniul serviciilor mobile. Conform Viviane Reding, comisar european pentru Societatea Informationala si Media, Comisia va trebui sa reevalueze problemele legate de tehnologie si de reglementare pentru ca, printr-o abordare orientata catre piata comuna, continutul site-urilor europene sa aduca valoare adaugata. (A.S.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.