Pugilistul profesionist Lucian Bute si-a pastrat, vineri noapte, centura de campion WBO InterContinental la categoria super-mijlocie dupa ce l-a spulberat pe rusul Serghei Tatevosian, in cadrul galei gazduite de Centre Bell din Montreal. Cu 19 vic
Pugilistul profesionist Lucian Bute si-a pastrat, vineri noapte, centura de campion WBO InterContinental la categoria super-mijlocie dupa ce l-a spulberat pe rusul Serghei Tatevosian, in cadrul galei gazduite de Centre Bell din Montreal. Cu 19 victorii din tot atatea meciuri, Bute crede ca a venit momentul sa lupte si pentru tilul mondial.
Aparitia spectaculoasa a pugilistului Serghei Tatevosian in celebra arena din Montral, rusul intrand in ring acoperit cu o blana de lup siberian pe cap, nu a avut efectul scontat. Din contra, Lucian Bute n-a fost deloc impresionant de regia adversarului si i-a administrat cea mai categorica bataie din cariera acestuia, desi rusul avea in palmares 25 de victorii, dintre care 15 prin KO. Cu o conditie fizica superioara si cu o strategie bine pusa la punct, Bute a reusit in multe momente sa-si clatine adversarul cu directe si crosee care si-au atins tinta, in vreme ce rusul s-a dovedit a fi doar un bun incasator. La final, dupa ce Bute a dominat copios disputa, toti cei trei arbitri judecatori i-au acordat victoria romanului, unul dintre oficiali vazandu-l pe pugilistul nostru castigator in toate cele 12 runde. "A fost un meci greu, dar l-am controlat in totalitate. Ma bucur ca s-a terminat cu bine, exact asa cu mi-am dorit", a spus Bute, in vreme ce micuta galerie a comunitatii romanesti isi aclama favoritul. "Acesta victorie este un nou pas spre titlul mondial. Am invatat multe lucruri in ultimul timp, am capatat un plus de experienta si o mai mare incredere. Sunt convins ca voi lupta pentru titlul mondial. Pentru asta ma pregatesc si-mi doresc mult ca in 2007 sa ajung sa boxez pentru o centura mondiala, pe care vreau s-o si castig" a mai spus Bute. In aceiasi reuniune, la care au asistat 9087 de spectatori, un alt roman, Ion Ionut, l-a invins la puncte dupa opt reprize pe Christopher Henry.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.