Politia britanica a descoperit un bilet scris de mana de catre premierul Tony Blair in cadrul anchetei privind acordarea de titluri onorifice in schimbul unor donatii, informeaza Mediafax. Biletul scris de Blair, descoperit intre hartiile de la Do
Politia britanica a descoperit un bilet scris de mana de catre premierul Tony Blair in cadrul anchetei privind acordarea de titluri onorifice in schimbul unor donatii, informeaza Mediafax. Biletul scris de Blair, descoperit intre hartiile de la Downing Street confiscate de detectivii din cadrul Scotland Yard, recunoaste eforturile a 12 personalitati care au furnizat circa 14 milioane de lire sterline in conturile Partidului Laburist pentru campania electorala din anul 2005.
Blair a inserat o serie de comentarii pe documente interne ale Guvernului de la Londra. Politistii cred ca oficialii de la Downing Street intentionau sa ofere titluri onorifice celor mai multi dintre creditorii partidului, printre care se afla si Sir Christopher Evans, antreprenorul multimilionar arestat in aceasta ancheta. Dezvaluirile sunt extrem de stanjenitoare pentru Blair, ale carui probleme s-au acutizat dupa arestarea lui Ruth Turner, unul dintre consilierii sai. Oficialii laburisti si cei care au facut donatii neaga ca ar fi actionat ilegal, iar imprumuturile au fost acordate in cel mai mare secret, astfel ca nici macar Jack Dromey, trezorierul partidului, nu stia despre ele. (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.