Comisia Europeana sustine ca are 25.000 de angajati, dar, de fapt, personalul institutiilor europene de la Bruxelles ajunge la peste 54.000 de oameni, au descoperit cercetatorii unui think tank britanic, Open Europe. CE are 42.000 de angajati, dar al
Comisia Europeana sustine ca are 25.000 de angajati, dar, de fapt, personalul institutiilor europene de la Bruxelles ajunge la peste 54.000 de oameni, au descoperit cercetatorii unui think tank britanic, Open Europe. CE are 42.000 de angajati, dar alti 12.000 sint salariati ai unor organizatii mai putin cunoscute, precum Agentia pentru Protectia Datelor, Agentia Europeana pentru Selectia Personalului, Biroul Comunitar pentru Varietatea Plantelor. Circa 10.000 de oficiali UE cistiga peste 54.000 de lire sterline pe an. CE are un buletin statistic cu numarul angajatilor, dar se pare ca agentiile au mai multi salariati decit declara. Unele institutii au evitat luni intregi raspunsul pe aceasta tema, de pilda Colegiul European al Politiei a refuzat in mod repetat sa dezvaluie numarul angajatilor. (S.M.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.