Daca serviciile nu vor fi capabile sa prezinte rapoartele inaintate primului-ministru, la care presedintele s-a referit, privind ascultarea unor ministri, cu greu se vor putea gasi explicatii pentru comportamentul discretionar al acestor institutii.
Daca serviciile nu vor fi capabile sa prezinte rapoartele inaintate primului-ministru, la care presedintele s-a referit, privind ascultarea unor ministri, cu greu se vor putea gasi explicatii pentru comportamentul discretionar al acestor institutii. Daca nu cumva, peste mai multi ani, o justitie echidistanta, evident, nu cea de astazi, va dicta ani grei de puscarie.
Nu stiu daca premisele statului politienesc au generat un atat de grav derapaj de la normele democratice si ale statului de drept. Nu sunt convins nici ca cineva de la Cotroceni a ordonat acest Watergate dambovitean, dar sunt sigur ca pe langa cei mai mai multi ofiteri de informatii onesti si buni profesionisti s-au strecurat niste lichele oportuniste, ce vizeaza scaune si bani, dispuse la orice mizerie. Ce nu inteleg aceste slugi interesate este faptul ca mai-marii zilei se vor lepada de ei, ca de maselele stricate, fara durerea extractiei, lasandu-i singuri in fata procurorilor, a zeghei si zabrelelor. Mucea este un exemplu.
O alta latura infractionala are la baza un grup de magistrati, gata oricand sa execute ordinele fostului procuror ceausist Macovei Monica, transmise cu precizie pivotului ramas mereu in "ofsaidul" celor "trei secunde", Laura Kovesi. Dupa ce s-au folosit de el ca de un tampax, iata ce pateste acum Nastasiu. Poate ca nici asta nu este o lectie pentru servitorii de profesie din Justitie. Aviz CSM-ului care s-a dedulcit la alegeri in unanimitate, comandate "constitutional", cu un castigator din aceeasi echipa cu pedistii, care in acea vreme se opuneau, pe fata, retrocedarii proprietatilor.
Insa cele mai mari ticalosii s-au petrecut zilele trecute, in presa. Prostituata de serviciu a fost, ca de obicei, televiziunea publica. De asta data, boita mai vulgar ca oricand, data cu parfum ieftin peste transpiratie. Primadona slugarniciei a fost "doamna ofiter" Culcer. Asemenea comportament descalificant n-am mai vazut de pe vremea TVR Libera, din perioada Pietei Universitatii. Si cand ma gandesc ca la conducerea TVR 1 a ajuns o noua baselnita fanatica - Dana Deac - cred ca vom ajunge, in curand, ca pe vremea lui Ceasca. Singurul concurent la titlul de sef al cultului personalitatii este "Traian Cel Mare" Ungureanu, intelectualul-taliban care nu a reusit sa gaseasca, in doi ani, nici macar o singura mica eroare a idolului sau.
Dar cea mai degradanta mostra de mizerabilitate umana si profesionala a fost data de Evenimentul Zilei. Dupa ce a raspuns comenzilor politice in cazurile lui Patriciu, Nastase si a celorlalti dusmani ai tatucului lor, primind de la "organe" si publicand, fara rusine, note din anchetele comandate, noua Scanteie stalinista- ringierista, ca tot au cumparat titlul, a sarit la gatul lui Vantu, doar pentru ca si-a exprimat liber opiniile. Au facut "dezvaluiri" de acum 20 de ani, fara nici o legatura cu actualitatea. Probabil obligati de patronat, disperati din cauza caderii de tiraj ingrijoratoare si in speranta ca vor mai pune iar mana pe publicitate de la stat, niste ziaristi lipsiti de caracter s-au transformat in slugoi. Drama tuturor acestor servitori obedienti este ca nu stiu ca bunul cel mai de pret al jurnalistilor este credibilitatea!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.