Cele peste 250 de comune si orase mici cu populatie de sub 30.000 de locuitori se adauga celor noua deja existente faza pilot a programului, ridicand la 260 numarul comunitatilor beneficiare. Noile comunitati locale vor beneficia ncepand cu vara lui
Cele peste 250 de comune si orase mici cu populatie de sub 30.000 de locuitori se adauga celor noua deja existente faza pilot a programului, ridicand la 260 numarul comunitatilor beneficiare. Noile comunitati locale vor beneficia ncepand cu vara lui 2007 de instalarea "Retelei Electronice a Comunitatilor Locale", care va conecta la internet scoala, primaria, biblioteca si un punct de acces la informatie.
In retea vor fi incluse si scolile generale din satele apartinand comunelor sau oraselor selectate in acest proiect. Nagy estimeaza ca "Economia bazata pe cunoastere" va realiza informatizarea a 472 de scoli generale si 260 de biblioteci publice si centre de acces public la informatie.
Serviciile se adreseaza unui numar de aproape 1,8 milioane de locuitori, care reprezinta 17,7% din populatia care locuieste la sate sau orasele de sub 30.000 de locuitori. Raportat la populatia totala a tarii, proiectul se adreseaza la aproape o zecime (8%).
Proiectul va costa in total 70 milioane euro. MCTI a contractat un imprumut pe cinci ani de la Banca Mondiala in valoare de 60 milioane de dolari pentru acest proiect, restul fondurilor fiind alocate de guvern.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.