Trafic deviat in Capitala
Traficul in zona Bulevardului 1 Decembrie 1918 din Bucuresti este deviat incepand de ieri noapte, pentru efectuarea unor lucrari de reabilitare a sistemului rutier si a liniei de tramvai din zona. Reprezentantii
Trafic deviat in Capitala
Traficul in zona Bulevardului 1 Decembrie 1918 din Bucuresti este deviat incepand de ieri noapte, pentru efectuarea unor lucrari de reabilitare a sistemului rutier si a liniei de tramvai din zona. Reprezentantii municipalitatii au declarat, recent, ca lucrarile pe bulevardul 1 Decembrie 1918 vor dura un an si jumatate. Primul tronson pe care se va lucra va fi cel cuprins intre strazile Th. Pallady si Liviu Rebreanu, urmand ca, dupa finalizarea reparatiilor de aici, sa se inceapa lucrul pe alte tronsoane. Pentru a facilita accesul in zona al riveranilor si vehiculelor de interventie (salvare, politie, pompieri etc), municipalitatea a decis sa permita circulatia pe strazile care traverseaza portiunea de drum inchisa. Totodata, RATB a stabilit ca liniile 101 si 311 sa functioneze pe sensul spre FAUR Poarta 4, modificat de la intersectia bd Nicolae Grigorescu/str Liviu Rebreanu, prin str Liviu Rebreanu, bd 1 Decembrie 1918 pana la FAUR Poarta 4. Autobuzele vor opri pe str Liviu Rebreanu, in statiile comune cu cele ale liniilor 330 si 335. Linia de autobuz 619 va functiona pe sensul spre FAUR Poarta 4, modificat de la intersectia str Trapezului/bd 1 Decembrie 1918, prin bd Theodor Pallady, bd Nicolae Grigorescu, str Liviu Rebreanu, bd 1 Decembrie 1918 pana la FAUR Poarta 4. (M.S.)
Vaccin anti-cancer
Vaccinul pentru prevenirea infectei cu HPV (papilomavirusuri umane) si, implicit, a cancerului de col uterin, este, la nivel mondial, in stadiul de inregistrare, astfel ca, in curand, produsul ar putea fi comercializat, informeaza compania farmaceutica realizatoare a respectivei cercetari. "Pentru prima data, dupa zeci de ani de cercetari, medicina moderna le ofera femeilor sansa de a alege sa se protejeze in fata unui flagel caruia in fiecare an ii cad victime sute de mii de femei: cancerul de col uterin. Vaccinuri pentru prevenirea infectiei cu HPV (papilomavirusuri umane) si, implicit, pentru prevenirea cancerului de col uterin, se afla in stadiul de inregistrare in intreaga lume", potrivit unui comunicat de presa, remis la sfarsitul celui de-al 14-lea Congres National de Obstetrica-Ginecologie, care s-a desfasurat, saptamana trecuta, in Bucuresti. Cancerul de col uterin si prevenirea lui au fost teme dezbatute in detaliu la seminarul organizat, sambata, de compania GlaxoSmithKline. Conform datelor de la Centrul de Calcul si Statistica Sanitara, in anul 2003, in Romania, au fost raportate 33.991 cazuri de cancer de col uterin, dintre care 3268 au fost cazuri noi. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.