"Urban Traces"
Astazi, la ora 18.30, Galeria Grigore Mora si si Grupul focAR organizeaza vernisajul expozitiei "Urban Traces". Galeria Grigore Mora este doar primul popas din itinerariul expozitiei, aceasta urmand sa se deplaseze spre Iasi, Cluj si Timisoara. Alina Tudor si Razvan Neagoe (Grupul focAR) provoaca publicul sa se priveasca in oglinda plastica ce ne ascunde, reflectand tocmai identitatea urbana, identitatea comuna. Expozitia va ramane deschisa pana pe 28 februarie. (M.L.)
Muzeul ASTRA la Graz
In perioada 25-27 ianuarie, Complexul National Muzeal ASTRA va participa la cea de-a cincea Conferinta Internationala a Muzeelor de Etnografie din Europa Centrala si de Sud-Est, care se va desfasura in Austria la Graz. Tema conferintei este "Dezvoltarea loialitatii publicului si a unei retele de comunicare in cadrul activitatii muzeului". Complexul National Muzeal ASTRA va fi reprezentat de Gabriel Bucurstan, Coordonatorul Departamentului de Marketing, Relatii Publice, Colaborare Internationala, care va prezenta modelul de definire al strategiei de marketing a Muzeului ASTRA.n (D.C.)
Oberhausen la MNAC
Turneul european al Festivalului International de filme de scurt metraj de la Oberhausen, unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de gen, prezinta cele mai interesante lucrari ale ultimelor editii la Muzeul National de Arta Contemporana. In acest sens, la MNAC vor fi proiectate azi si maine doua screeninguri cu programele "Best of International Competition si Media Art. Primul cuprinde o selectie formata din lucrari video, experimentale si documentare in cea mai mare parte. Din Africa pana in Bolivia si din Canada pana in Kuala Lumpur, programul trece in revista realitati sociale si forme de expresie artistica dintre cele mai diverse. In cel de-al doilea sunt prezentate lucrari actuale care pun in evidenta confruntarea dintre Black Box si White Cube. Proiectul este realizat cu sprijinul Institutului Goethe din Bucuresti. (M.A.)
Bucurestiul interbelic
Ieri, la Libraria Carturesti din Bucuresti a avut loc lansarea lucrarii "Reconstituirea centrului Bucurestilor la 1850". Rezultatul colaborarii dintre graficianul Radu Oltean si arh. Dan Ionescu, lucrarea prezinta o reconstituire grafica de mare detaliu in vedere aeriana a centrului capitalei, la mijlocul secolului al XIX-lea. Desenul e reprodus ca afis si e insotit de o brosura explicativa in care sunt prezentate informatii despre 69 de manastiri si biserici, hanuri sau conace boieresti, cele mai multe disparute din secolul al XIX-lea. Cu aceasta ocazie au fost expuse si cateva reproduceri mari dupa cele mai vechi fotografii ale Bucurestiului.