"Suntem de mult timp constienti de planurile Statelor Unite", a declarat Serghei Ivanov. "Nu ma voi grabi sa raspund acestor planuri, deoarece fortele noastre nuclerare strategice sunt capabile sa asigure securitatea Rusiei in orice scenariu". Oficia
"Suntem de mult timp constienti de planurile Statelor Unite", a declarat Serghei Ivanov. "Nu ma voi grabi sa raspund acestor planuri, deoarece fortele noastre nuclerare strategice sunt capabile sa asigure securitatea Rusiei in orice scenariu". Oficialul rus declarase anterior ca sistemele de rachete rusesti Topol-M depasesc orice sistem de aparare existent. Rusia are acum cinci regimente echipate cu rachetele fixe Topol-M, si unul echipat cu sistemul mobil Topol-M, scrie RIA Novosti.
Cu toate acestea, Rusia s-a opus cu vehementa oricarei desfasurari a unui scut anti-racheta in Europa Centrala, descriind planurile ca o amenintare la adresa securitatii Rusiei. Comandantul Fortelor Spatiale ruse, general-colonelul Vladimir Popovkin, declara la inceputul saptamanii ca desfasurarea sistemului american este periculoasa pentru Rusia, "deoarece fortele noastre nucleare strategice vor deveni vizibile".
Cu toate acestea, ministrul rus, aflat in India pentru pregatirea vizitei liderului de la Kremlin, a respins din nou argumentul ca sistemele americane sunt desemnate sa apere SUA si Europa, afirmand ca Iran si Coreea de Nord nu au "rachete balistice intercontinentale capabile sa atinga Europa". Anterior, el mai facuse o declaratie similara in care arata ca cele doua state, aflate pe "axa raului" a presedintelui Bush, nici nu vor dispune de asemenea armament in viitorul apropiat. (Rusia la Zi)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.