Hai sa presupunem ca PSD, PRM, PC vor gasi inca vreo sapte-opt ciraci deranjati de accentele de autoritate si de gafele lui Traian Basescu si-l vor suspenda. Tara va fi condusa, prezidential, daca nu ma-nsel, timp de o luna, de Nicolae Vacaroiu. Mirc
Hai sa presupunem ca PSD, PRM, PC vor gasi inca vreo sapte-opt ciraci deranjati de accentele de autoritate si de gafele lui Traian Basescu si-l vor suspenda. Tara va fi condusa, prezidential, daca nu ma-nsel, timp de o luna, de Nicolae Vacaroiu. Mircea Dinescu, in dialogul lui cu Stelian Tanase de la "Realitatea tv", isi exprima temerea ca in perioada respectiva lucrurile ar putea-o lua razna, ca PSD, sculat din morti, ar putea profita, rasturnand actuala configuratie politica etc. Insa eu unul ma-ndoiesc ca presedintele Senatului, specialist in Planificare pe termen lung in vremea Prematur-Impuscatului, in cladirea de pe Calea Victoriei aflata in prietenoasa vecinatate a restaurantului "Bucium", va putea planifica ceva intr-un interval atat de scurt, oricat ar fi cravasat de colegii de partid. Ar urma, constitutional, referendumul. Isi imagineaza cineva ca poporul, in gradinile caruia inca n-a dat stevia, se va inghesui intr-o veselie la urne sa-si exprime optiunea de "da" ori "ba"? Mult mira-m-as. Dar hai sa admitem si ipoteza acestei masive participari electorale, de fapt al acestui deranj in plus la adresa cetateanului. Sunt convins ca initiatorii suspendarii vor avea o mare surpriza (procentual vorbind) in privinta increderii de care se (mai) bucura in tara presedintele Basescu. Iar daca el va beneficia de un 65-70%, nu-i vad bine pe opozantii Domniei-Sale, ci mai degraba mi-l inchipui murmurand o parafraza dupa Voda Lapusneanu (varianta Negruzzi): "De ma voi scula, pe multi voi beli si eu..."
Nu stiu de ce, dar toata agitatiunea asta imi evoca titlul de neuitat al unei brosurici aparuta in anii '80 la Editura Ceres: "Am taiat porcul. Cum il preparam?" Taierea porcului, dupa cum se poate vedea, era data ca fapt implinit, accentul cazand pe preparare. Sa nu pateasca PSD&comp. precum un unchi al meu din Maramures, care dupa ce si-a cumparat cartulia, a descoperit in dimineata de Ignat ca porcul ii fugise din cotet.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.