Mircea Sandu e convins ca lucrarile la stadionul National vor incepe cel mai tirziu in aprilie.

Problemele organizatorice pe care Dinamo le are in perspectiva calificarii in grupele Champions League par departe de rezolvare. Lipsa unui stadion la standardele UEFA a adus in discutie varianta ca liderul sa joace pe National meciurile de acasa din grupele Ligii Campionilor, iar lucrurile pareau ca si rezolvate. Viceprimarul Capitalei, Razvan Murgeanu, a declarat ca lucrarile de refacere la cel mai mare stadion al tarii nu vor incepe decit, cel mai devreme, in august, varianta excelenta pentru Dinamo. Pina atunci, „ciinii" ar fi putut folosi fostul „23 August", iar lucrarile de modernizare de la propria arena ar fi ajuns la un stadiu care sa determine comisiile de inspectie UEFA sa permita disputarea de meciuri de Champions League in Stefan cel Mare.

Videanu dezamageste dinamovistii

Recunoscut ca un fan al alb-rosiilor, Adriean Videanu pare decis sa grabeasca lucrarile de refacere a stadionului National. Intr-o discutie avuta la sfirsitul saptaminii cu presedintele FRF, primarul Capitalei a marturisit ca termenul de acordare a licitatiei pentru lucrarile de la stadion este aproape de limita. „Din momentul in care se va stabili, conform legii, cine va cistiga licitatia, probabil ca in citeva saptamini vor incepe lucrarile. Am vorbit cu domnul Videanu si mi-a spus ca e posibil ca acest lucru sa se amine cel mult pina in aprilie, daca vremea va fi nefavorabila. In acest interval, Dinamo ar putea sa joace pe National, deoarece aceasta arena are incalzire pentru gazon", a spus Mircea Sandu.

De ce se grabeste Nasu’

Mircea Sandu vrea, din doua motive, ca stadionul National sa fie gata cit mai curind. Primul ar fi echipa nationala, obligata de ani buni sa rataceasca prin tara in cautarea unei arene primitoare si de calitate. Reprezentativa nu ar mai juca pe arena vreunui club, eliminindu-se astfel posibilitatea neplacuta ca galeria respectiva sa aprecieze jucatorii in functie de relatiile cu gruparea de la care acesta provine. In al doilea rind, dar mai aproape de imaginea externa a Nasului, un stadion ultramodern ar insemna in mod sigur o finala de Cupa UEFA la Bucuresti. Cu un post in Comitetul Executiv al UEFA si cu performante de asemenea anvergura, alegerile pentru presedintia FRF ar deveni floare la ureche pentru Mircea Sandu.

Dinamo pierde in Portugalia
Primul meci al lui Dinamo in campania lusitana a fost un esec: 0-1 cu Guimaraes, locul 7 in divizia a doua. Presa lusitana a gasit si bune, si rele in jocul liderului din Romania. „O Jogo" lauda atacul si determinarea dinamovistilor si il evidentiaza pe Catalin Munteanu, dar critica starea fizica a echipei. „Nu-mi place cind echipa pierde un meci, fie el si amical", a spus ieri Cristi Borcea, dezamagit si de faptul ca partida s-a desfasurat la 300 de kilometri de Rio Maior, locul de cantonament al „ciinilor". Borcea a trimis o sageata si spre FRF, spunind ca „programul nationalei afecteaza pregatirea de la club", dar a revenit rapid spunind ca „e o onoare pentru orice echipa sa dea jucatori nationalei".