Multipla campioana Camelia Voinea vrea sa deschida prima scoala particulara de gimnastica din Romania.

Fosta campioana mondiala si europeana Camelia Voinea are ginduri mari pentru viitor. Antrenoare la clubul Farul din Constanta de zece ani, Camelia doreste sa-si deschida, in orasul natal, o scoala de gimnastica privata, care sa ii poarte numele. „Deocamdata proiectul este la inceput, abia am facut actele. Poate nu va fi gata in trei-patru luni, dar anul viitor vreau sa lucrez la scoala care-mi va purta numele. Ma tine putin pe loc faptul ca antrenez la Farul. Este clubul la care mi-am inceput cariera, sufletul meu este aici, nu vreau sa supar pe nimeni cu plecarea mea. Ma gindesc insa si la viitor, ceea ce ar fi bine pentru mine in plan personal, dar si pentru gimnastica romaneasca. Una e cind iti intra in sala cinci-sase copii, si alta e sa vina 50. Dupa parerea mea, interesul va fi mult mai mare la privat", a declarat Camelia Voinea.

Vrea sa colaboreze cu Ponor

Cu o carte de vizita impresionanta - a cucerit in cariera 390 de medalii -, fosta gimnasta vrea ca si viitoarele sale eleve sa-i calce pe urme. „Ma gindesc la inalta performanta, vreau sa cresc valori cel putin la nivelul la care m-am aflat eu. Sint o fire ambitioasa si sint convinsa ca voi reusi. Vreau sa lucrez cu tineret. Mi-ar face mare placere sa pot colabora cu gimnaste ca Dana Sofronie sau Catalina Ponor. Pe Catalina am antrenat-o vreo patru ani si jumatate", a mai spus Camelia.

Va deveni mama de gimnasta

Peste numai patru luni, Camelia Voinea va deveni mama. „Se pare ca va fi fetita. Acum important este sa fie sanatoasa, nu conteaza sexul. Cu certitudine stiu ca va fi un sportiv. Daca va fi fetita, va face gimnastica. Va trai practic in sala de gimnastica, deci nu va avea cum sa nu-i placa acest sport. Macar ca va face pentru ea, ca performanta nu poate face oricine. Daca va fi baiat, ne vom orienta catre un alt sport, deoarece gimnastica masculina in Constanta nu prea exista", a concluzionat fosta gimnasta.

Bela Karoly are Academie in SUA Daca in Romania scoala privata de gimnastica pe care Camelia Voinea doreste sa o infiinteze este o premiera, in Statele Unite exista numeroase astfel de academii. Chiar fostul antrenor al lotului olimpic de gimanstica al Romaniei Bela Karoly detine una dintre acestea, la Waverly, intr-un ranch de linga Houston. Academia sotilor Karoly pare mai degraba un Disneyland intins pe 600 de hectare. Elevii lui Bela Karoly beneficiaza, pe linga cursurile profesioniste de gimnastica, de terenuri de baschet, bazine pentru inot, dar si de o minigradina zoologica unde se pot relaxa dupa antrenamente istovitoare.