Patronul unei firme care are contracte cu Transgaz si cu Romgaz il va sfatui pe ministru ce sa faca cu gazele statului.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, si l-a ales drept consilier pentru sectorul gazelor pe directorul si actionarul majoritar al companiei Armax Gaz din Medias, companie care are contracte cu Romgaz si cu Transgaz, societati de stat aflate in subordinea MEC.

Directorul Armax Gaz, Mircea Vescan, care este si presedintele Patronatului Gazelor, recunoaste aceasta situatie, dar spune ca nu vede nici un conflict de interese. „Este adevarat ca Armax are contracte cu Romgaz si cu Transgaz, dar ministrul nu are cum sa intervina sa imi faca mie favoruri, pentru ca nu am nevoie de asa ceva", a declarat Vescan, citat de NewsIn. Nici Vosganian nu vede vreo problema. „Mi se pare important sa am un reprezentant al patronatului in Comisia de elaborare a strategiei energetice. Vescan nu e angajat MEC, deci nu se pune problema unui conflict de interese", ne-a declarat Vosganian.

Numirea lui Vescan nu pare intimplatoare, atita vreme cit, potrivit senatorului PSD de Sibiu, Viorel Arcas, „cei doi sint prieteni de mai multa vreme". O prietenie fara culoare politica se pare, din moment ce Mircea Vescan e membru PSD. „E adevarat ca nu a mai trecut de multa vreme pe la partid, dar eu nu stiu de vreo demisie scrisa", a declarat Arcas, presedintele organizatiei PSD Medias. Potrivit MEC, Vescan nu este inregimentat politic.