Urmatorul autor din „Colectia Cotidianul" este considerat un tip cosmopolit, original si cu stofa de profet.

„Unul dintre cei mai buni, si cu siguranta cei mai civilizati scriitori contemporani din Marea Britanie este Lawrence Durrell. A scris citeva carti de calatorie excelente, eseuri literare, patru volume de poezie si romane complet diferite de cele ale contemporanilor sai - cel putin pina cind nu incep sa-l imite pe el", scrie criticul literar Kenneth Rexroth.

„Lawrence Durrell e un virtuoz, capabil de texte extraordinare, atit in versuri, cit si in proza. Este perfect stapin pe scriitura lui, pe mintea si emotiile sale si pe materialul sau. Este un stilist desavirsit, un clasicist, un alt emigrant englez pe paminturile soarelui. La nivel de potential creativ, Durrell ar putea fi comparat cu Mozart", scrie cronicarul de la „New York Times" analizind romanul „Labirintul intunecat".

„Pe cit este Durrell de cosmopolit si versat, pe atit este prietenul sau, Henry Miller, de simplu in viata, dar baroc la nivel de scriitura. Vazindu-i impreuna, iti dai seama ca prietenia lor este mai mult decit remarcabila, tocmai pentru ca sint atit de diferiti si pentru ca au trecut peste prototipurile in care se pare ca se incadreaza amindoi: inocentul american si europeanul umblat prin toata lumea", spune ziaristul american Peter Collier despre prietenia celor doi scriitori.

„Domnul Durrell, un tip scund, solid, cu un cap mare, preocupat de lipsa de originalitate a teoriilor sale apocaliptice. «In ziua de azi nimeni nu mai citeste Oswald Spengler, filosoful german care a scris «Declinul Occidentului», asa ca ii fur din idei», a spus printre doua fumuri de Gitane", isi aminteste prietenul sau Alden Whitman.

Citeste mai mult:

Colectia COTIDIANUL. Intra in carti!