Sectoarele de plaja care au ramas neinchiriate vor fi scoase la licitatie in luna februarie.

Pentru a spori atractivitatea celor 14 sectoare de nisip neconcesionate, reprezentantii Directiei Apele Romane Dobrogea-Litoral (DADL) au decis sa micsoreze suprafata acestora. Astfel, cele 14 sectoare au fost reimpartite in 25 de zone. Cea mai mica suprafata de plaja care va fi scoasa la licitatie este sub un hectar.

Agentii economici pot depune ofertele pina pe 20 februarie. Pe 21 februarie se vor deschide ofertele pentru sectoarele de plaja Navodari, Mamaia, cordon Eforie Nord-Eforie Sud, Eforie Sud; pe 22 februarie, pentru sectoarele Olimp, Neptun, Jupiter si Cap Aurora, iar pe 23 februarie, pentru Venus si cordon Venus-Saturn. Contractele vor fi incheiate pe o durata de zece ani.

Administratorul plajelor are la dispozitie pentru sezonul estival 2007 aproximativ 3,3 milioane RON, bani care trebuie sa fie cheltuiti numai pentru amenajarea acestora.

Nisip proaspat

In acest an, mai multe sectoare de plaja din sudul litoralului vor intra in procesul de reabilitare prin transfer de nisip din zone excedentare. Acestea sint situate in statiunile Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Venus si Mangalia.

„La sfirsitul anului trecut s-au achizitionat doua utilaje de colectat alge, dintre care una amfibie, ce culege algele de la firul apei. Investitia se ridica la 11 miliarde de lei. Totodata, s-a demarat procedura de achizitionare a unei masini de concasat scoica", a declarat Ionel Manafu, directorul DADL.