Suveranul Pontif s-a aratat ingrijorat ca autoritatile romane nu au oprit inca ridicarea edificiului de linga Catedrala „Sfintul Iosif" din Bucuresti.

In discursul rostit cu ocazia primirii scrisorilor de acreditare de la ambasadorul roman la Sfintul Scaun, Marius Lazurca, Papa Benedict al XVI-lea si-a exprimat „ingrijorarea in privinta chestiunii Catedralei «Sfintul Iosif» din Bucuresti".

Suveranul Pontif a amintit ca arhiepiscopul de la Bucuresti a facut „numeroase demersuri pe linga instantele competente ale statului roman" pentru pastrarea „patrimoniului istoric pe care il constituie catedrala si a valorilor de credinta pe care le reprezinta".

Razboi pe toate fronturile

Interventia Papei survine dupa ce Vaticanul a mai insistat pentru suspendarea lucrarilor de construire a cladirii ridicate de firma Millenium in vecinatatea Catedralei. In aceeasi problema, reprezentantii Bisericii Catolice din Romania s-au adresat deja Justitiei pentru a revoca autorizatiile de construire, pe motiv ca lucrarile la „Cathedral Plaza" afecteaza structura de rezistenta a catedralei inaltate in urma cu 130 de ani.

Reprezentantii Firmei Millenium sustin insa ca initial au avut acordul Bisericii Catolice pentru constructie.

De partea romana, o comisie parlamentara care a anchetat legalitatatea construirii imobilului „Cathedral Plaza" a solicitat Guvernului sa analizeze legalitatea autorizatiilor de constructie a imobilului.