Congresul PNTCD a avut de ales directia partidului: ori o alianta cu PD si PLD, ori cu PNL si AP.

A cistigat, cu 522 de voturi din 826, Marian Milut, adeptul apropierii de liberali. Ieri, la primele ore ale diminetii, organizatorii congresului isi puneau o singura intrebare: se va umple sau nu Sala de concerte radio? Temerile au fost spulberate: toate cele 750 de locuri au fost ocupate.

Printre invitati, nume grele: liberalii Tariceanu, Orban, Antonescu, Frunzaverde (PD) si Emil Constantinescu. Motiv pentru taranisti sa se creada „importanti". Dintre „oferte", cea a PD a fost extrem de generoasa: „Dialogul trebuie sa demareze de pe pozitii de egalitate, valoarea nu consta in procentele din sondaje", a afirmat Sorin Frunzaverde.

Muresan, cel mai bun discurs

Inainte de votare, au fost prezentate motiunile celor trei candidati. Clujeanul Serban Radulescu a pledat pentru o alianta cu PD si PLD, Marian Milut pentru colaborare cu PNL si AP, iar Ioan Avram Muresan - care a avut cel mai bun discurs - a marsat pe sentimentalismul traditiei, sustinind independenta partidului si refuzul de a colabora cu „derivatele" din FSN. Daca initial bursa candidatilor indica un echilibru intre Milut si Radulescu, prin intrarea in cursa, simbata, a lui Ioan Muresan, Serban Radulescu a pierdut o serie de sustinatori.