Dinamo se pregateste in Portugalia, la nici o suta de kilometri de Lisabona, unde va juca pe 14 februarie cel mai important meci al sezonului.

Drumul spre optimile Cupei UEFA a inceput agitat pentru Dinamo: plecarea spre stagiul de pregatire din Portugalia a fost aminata cu mai bine de trei ore, din cauza unei defectiuni tehnice a avionului in care se imbarcase liderul. In cele din urma s-a gasit o solutie de rezerva, cu escala la Barcelona si o durata totala a deplasarii de zece ore. Nervos dupa emotiile traite la primele ore ale diminetii, Rednic a vrut sa bage echipa in cantonament la Saftica si sa amine plecarea cu o zi. In cele din urma a acceptat varianta Barcelona, iar dinamovistii au ajuns la Lisabona la ora locala 16.00. Intirzierea a fost cauzata de o defectiune a computerului de bord. „Bine ca nu s-a intimplat dupa decolare", a spus Rednic.

Multe amicale

Dinamo se pregateste in Portugalia pentru dubla mansa cu Benfica, din 16-imile Cupei UEFA. Cel mai bine titrata echipa portugheza a tuturor timpurilor va trimite spioni la antrenamentele lui Dinamo, dar acest lucru nu pare sa-i sperie pe dinamovisti: „Orice profesionist din fotbal isi da seama dupa doua meciuri cum joci, deci nu cred ca secretomania mai e o solutie", a spus Cornel Dinu. Liderul Ligii I sta la Rio Maior, la 80 de kilometri de Lisabona, intr-un centru de pregatire in care s-a antrenat si nationala Romaniei, acum cinci ani. In cadrul stagiului de pregatire din Portugalia, Dinamo va sustine cinci meciuri amicale: cu Vitória Guimarães (21 ianuarie), Lokomotiv Moscova (23 ianuarie), Académica Coimbra (25 ianuarie), União Leiria (30 ianuarie) si Rio Maior (1 februarie).

Transfer-surpriza in Portugalia

La aeroportul din Lisabona delegatia dinamovista a fost asteptata de Vladimir But, fost component al Borussiei Dortmund in perioada in care galben-negrii au cucerit Cupa Campionilor. In virsta de 29 de ani, rusul este liber de contract si, impreuna cu impresarul sau, a mers in cantonamentul de la Rio Maior. Altfel, Cristi Borcea a confirmat ca transferul lui Lobont la Dinamo s-a perfectat si este definitiv, infirmind astfel declaratiile lui Pantaleo Corvino, directorul sportiv al Fiorentinei, care afirmase la sfirsitul saptaminii ca portarul nu este inca al lui Dinamo.