Autoritatile sanitare avertizeaza ca medicii romani ar putea pleca in alte tari, unde sint platiti mai bine.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, este ingrijorat de ideea ca multi medici ar putea pleca sa lucreze in spitalele statelor membre UE. Potrivit MEDIAFAX, ministrul apreciaza ca firesti tentatia si dorinta doctorilor pentru bani mai multi, in conditiile in care cresterea economica a Romaniei nu permite salarii de nivel occidental.

„Nu pot spune ca ma tem, dar sint ingrijorat. Exista aceasta tentatie si este fireasca. Ce om nu-si doreste sa lucreze pe bani mai multi? De ani buni, peste doua milioane de romani merg sa lucreze, de cele mai multe ori munci necalificate, pentru care cistiga mai mult decit in Romania", a declarat Eugen Nicolaescu.

Salarii marite prea putin

Potrivit ministrului Sanatatii Publice, conducerea MSP a incercat sa mareasca salariile medicilor, insa nu atit cit isi doresc oamenii si nici atit cit le ofera Occidentul.

Nicolaescu a precizat ca, in 2007, salariile vor creste, in medie, cu 22%. „Rezidentii din anul I si al II-lea vor primi salarii cu 40 la suta mai mari, ceea ce este un cistig, sigur, comparabil cu economia nationala, nu cu nivelul Occidentului", a adaugat ministrul Sanatatii.