Ciobanii din Arges s-au adunat in congres, nemultumiti ca nu isi mai pot vinde produsele decit in orasele de provenienta.

Micii producatori de brinza si lactate sint amenintati cu falimentul din cauza Ordinului 301 al Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) care interzice comercializarea produselor de origine animala in afara judetului de provenienta. Peste 100 de ciobani din Arges s-au adunat ieri in congres, nemultumiti ca, dupa 1 ianuarie, nu-si mai pot vinde produsele in piete. Ei au incercat astfel sa gaseasca o solutie pentru problemele lor. Ciobanii din comuna Corbi spun ca normele Uniunii Europene ii duc la faliment, potrivit Realitatea TV.

La intilnire, ciobanii au cerut prezenta autoritatilor judetene. Primarul localitatii unde s-a desfasurat congresul recunoaste problemele prin care trec oamenii si sustine ca, in citiva ani, aproape toti ciobanii se vor orienta catre alte indeletniciri, daca legea ii va impiedica in continuare sa isi vinda produsele in afara judetului de provenienta. Congresul ciobanilor de la Corbi are loc dupa o intilnire a ciobanilor din Vaslui, iar oamenii spera ca aceste intruniri sa le atraga atentia guvernantilor.