Firma de avocatura a lui Valeriu Stoica are un contract cu producatorul de aluminiu pe umarul caruia plinge Stolojan.

ALRO Slatina este unul dintre clientii firmei de avocatura Stoica si Asociatii, detinuta de Valeriu Stoica, fostul ministru al Justitiei, potrivit datelor de pe site-ul firmei de avocatura.

Valeriu Stoica este printre liberalii care au parasit partidul si care, alaturi de fostul consilier prezidential Theodor Stolojan, pun bazele Partidului Liberal Democrat. Amintim ca, saptamina trecuta, dupa ce a iesit la iveala memorandumul prin care ALRO cerea presedintelui Basescu energie electrica mai ieftina, Stolojan a declarat ca solicitarea producatorului de aluminiu de la Slatina de a incheia contracte directe pe termen lung cu producatorii de energie este legitima.

Contactat, Valeriu Stoica a spus doar ca, „in toate cazurile, casa de avocatura Stoica si Asociatii lucreaza bazindu-se pe respectarea legii" si ca „toate contractele sint confidentiale".

Intrebat daca a adus vreodata vorba despre ALRO in discutiile cu Stolojan sau cu membri ai Guvernului, Stoica a refuzat orice alte comentarii legate de subiectul ALRO. Pina la inchiderea editiei, reprezentantii ALRO n-au putut fi contactati.

PSD cere anchete pentru propriile fapte

PSD a cerut Parchetului si DNA sa se autosesizeze in privinta acuzatiilor de coruptie pe care si le-au adus reciproc presedintele si premierul. Mircea Geoana a spus ca ar trebui vizat de anchete fostul consilier prezidential Theodor Stolojan, apreciind ca acesta este „o parte implicata" in cazul ALRO. Ceea ce uita Geoana este ca povestea curentului ieftin pentru ALRO a inceput in timpul guvernarii PSD, cind ALRO a avut un contract pe termen lung cu Energy Holding, prin care primea energie ieftina de la Portile de Fier.