Potrivit Rompres, in cateva saptamani, instanta se va pronunta in acest dosar. Generalul Eugen Badalan, fost sef al Statului Major General, a inaintat plangerea pe data de 25 septembrie 2006. Acesta sustine ca Atanasiu ar fi comis mai multe abuzuri i
Potrivit Rompres, in cateva saptamani, instanta se va pronunta in acest dosar. Generalul Eugen Badalan, fost sef al Statului Major General, a inaintat plangerea pe data de 25 septembrie 2006. Acesta sustine ca Atanasiu ar fi comis mai multe abuzuri in perioada cand s-a aflat la conducerea Ministerului Apararii Nationale, in privinta negocierii pretului in cazul unor contracte incheiate de MAN cu alte ministere. Fostul sef al Statului Major General a adaugat ca anumite firme ar fi fost favorizate la incheierea unor contracte. Totodata, Eugen Badalan a contestat legalitatea si corectitudinea unor acte semnate de ministrul Atanasiu referitoare la instalarea sau suspendarea din functie a unor subalterni. La randul sau, fostul ministru le-a vorbit procurorilor despre modul in care se incheie contractele la MAN, ca sa demonstreze ca acuzatiile lui Badalan nu sunt reale. Teodor Atanasiu a demisionat din functie in 25 octombrie 2006, in aceeasi zi, democratul Sorin Frunzaverde fiind numit la conducerea MAN. In ziua urmatoare, Atanasiu a fost numit presedinte al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.