Cei trei au apreciat aceasta decizie drept "contrara interesului national al Statelor Unite". Proiectul celor trei solicita Administratiei Bush sa "implice tarile din Orientul Mijlociu in realizarea unui proces de pace si reconciliere regional, susti
Cei trei au apreciat aceasta decizie drept "contrara interesului national al Statelor Unite". Proiectul celor trei solicita Administratiei Bush sa "implice tarile din Orientul Mijlociu in realizarea unui proces de pace si reconciliere regional, sustinut la nivel international". Hagel calificase, saptamana trecuta, planul lui Bush, drept "cea mai grava eroare" de politica externa, de la razboiul din Vietnam. Semnatarii textului spera sa obtina acordul a numerosi membri ai Partidului Republican, condus de presedintele Bush. Casa Alba a reactionat, subliniind ca George W. Bush este foarte hotarat sa-si puna in practica noul plan privind Irakul, trecand chiar si peste opozitia Congresului, "in cazul in care va fi nevoie". In opinia lui Chris Dodd, candidat la investitura pentru alegerile prezidentiale din 2008, "este timpul ca americanii sa paraseasca" Irakul, si, intr-o prima perioada, sa impiedice trimiterea de intariri, anuntata saptamana trecuta de Casa Alba. Aceasta pozitie este impartasita si de senatorul Hillary Clinton, care apreciaza ca noua strategie a lui Bush nu are mari sanse de succes. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.