Un mort si sase raniti pe DN1
Un autocar in care se aflau sase pasageri s-a rasturnat, ieri, in dreptul localitatii sibiene Cristian, pe DN 1. In urma accidentului o persoana si-a pierdut viata, iar alte sase au fost grav ranite, doua dintre ele fiind internate in stare foarte grava la spital. Autocarul avand la bord sase pasageri, printre care si sotia soferului, se deplasa catre Budapesta. Intr-o curba periculoasa, autocarul a derapat si s-a rasturnat intr-un sant. In urma accidentului, unul dintre pasageri a murit, doi sunt grav raniti, iar patru au suferit rani usoare. Ambulanta si echipajele SMURD au transportat ranitii la Spitalul Judetean Sibiu. Seful Politiei Rutiere Sibiu, Alin Pahontu, a declarat ca "pe un drum uscat si drept soferul a pierdut in mod inexplicabil controlul volanului, iar autocarul s-a rasturnat si a iesit in afara partii carosabile". (O.R.)
Scaletchi garanteaza cu un imobil
Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis, ieri, ca fostul presedinte al Organizatiei pentru Apararea Drepturilor Omului, Florentin Scaletchi, sa garanteze cautiunea cu o casa din localitatea Breaza de Jos. Cautiunea a fost stabilita anterior de instanta la suma de 300.000 lei. De asemenea, magistratii au hotarat ca pana la termenul urmator, stabilit pentru 31 ianuarie, sa fie trimisa la cartea funciara, o copie a incheierii sedintei de ieri pentru a fi inscrisa ipoteca. Tot atunci se va dezbate admisibilitatea cererii de eliberare pe cautiune. Potrivit Rompres, la infatisarea de ieri s-a discutat si legalitatea mentinerii in arest a fostului presedinte. Daca judecatorul Mihai Udroiu il va elibera pe Scaletchi pe motive de legalitate, atunci cautiunea va fi anulata. Pana la inchiderea editiei judecatorii nu se pronuntasera cu privire la legalitatea mentinerii in arest a lui Florentin Scaletchi. (O.R.)
Ultima bratara dacica se intoarce acasa
A cincea bratara dacica disparuta din situl arheologic Sarmisegetuza Regia va ajunge in Romania in cel mult o saptamana, in prezent aceasta aflandu-se in custodia autoritatilor franceze. Potrivit Mediafax, bratara fusese cumparata de un colectionar german si a fost descoperita anul trecut, in timpul unei expozitii din Paris. Ea a fost confiscata de statul francez si va fi inapoiata statului roman fara rascumparare, pentru ca posesorul nu avea acte prin care sa dovedeasca proprietatea. Mai multe obiecte de arta printre care si cele cinci bratari din aur de 24 de karate au fost sustrase in 2001 din situl arheologic Sarmisegetuza Regia, Muntii Orastiei. Celelalte patru bratari au fost rascumparate de statul roman cu suma de 800.000 de lei, de la un colectionar american, fiind prezentate pentru prima data public in Romania, saptamana trecuta. (A.G.)