Daniel Smeada, seful Asociatiei Caselor de Pariuri din Romania, care intruneste majoritatea agentiilor care isi desfasoara activitatea in tara, ne-a declarat ieri ca nu este la curent cu demersul Ligii Profesioniste. "Nu am primit nici o instiintare,
Daniel Smeada, seful Asociatiei Caselor de Pariuri din Romania, care intruneste majoritatea agentiilor care isi desfasoara activitatea in tara, ne-a declarat ieri ca nu este la curent cu demersul Ligii Profesioniste. "Nu am primit nici o instiintare, nu a venit nimic nici la Asociatie, nici la case. Oricum, ne-a mai dat si federatia in judecata de doua ori si a pierdut de fiecare data, in ambele situatii fiind vorba despre plata unei cote parte din incasarile agentiilor", a spus Smeada. Acesta s-a indoit de faptul ca gruparile din Liga 1 ar putea ataca in instanta folosirea numelui lor pentru a obtine bani. "Din cate stiu eu, nu s-a mai facut asa ceva, deci ar fi un precedent in intreaga lume. Doar jocurile de stat, gen Pronosport, platesc ceva federatiilor, nu si operatorii privati. Marile cluburi din Europa au dat in judecata unele agentii pentru ca foloseau pe site-uri imagini din timpul meciurilor, erau incalcari ale drepturilor de imagine. Noi nu folosim imaginea cluburilor, ci doar rezultatele, la fel cum le foloseste orice canal de informare", a explicat Daniel Smeada. Seful Asociatiei Caselor de Pariuri din Romania crede ca un eventual proces pierdut cu LPF nu ar insemna si o mare victorie a lui Dragomir. "Din statistici, rezulta ca ponderea meciurilor din Liga 1 jucate la agentiile din Romania este de doar 5-8%. Spre exemplu, la Astra (n.r. Astra Sport Bets, cea mai importanta casa din tara), procentul este de 1%", a precizat Smeada. Daca la acestea se adauga alte cateva procente cu jocurile echipelor romanesti in cupele europene, evenimente extrem de apreciate de pariori anul trecut, s-ar ajunge la aproximativ 10%, prin urmare LPF ar putea primi un procent doar din incasarile venite de la aceste pariuri. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.