In cadrul sedintei, Ovidiu Ohanesian, unul dintre cei trei jurnalisti romani rapiti in martie 2005 la Bagdad, a cerut judecatorilor instituirea sechestrului pe toate bunurile si firmele pe care Hayssam le detine pe teritoriul Romaniei. Ohanesian a de
In cadrul sedintei, Ovidiu Ohanesian, unul dintre cei trei jurnalisti romani rapiti in martie 2005 la Bagdad, a cerut judecatorilor instituirea sechestrului pe toate bunurile si firmele pe care Hayssam le detine pe teritoriul Romaniei. Ohanesian a depus la dosar o lista cu 32 de societati comerciale pe care acesta le-a depistat ca fiind infiintate de sirian, dar si inregistrari ale unor interceptari, instanta urmand sa se pronunte in acest sens. De asemenea, Ohanesian a sustinut ca printr-o nota a Directiei Finantelor Publice Suceava, din 2004, se face legatura intre firma Bucovina, GMP Advertising si campania electorala a lui Traian Basescu, inaintea alegerilor prezindentiale din 2004. Potrivit Mediafax, jurnalistul a promis instantei ca va depune in continuare documente la dosarul de terorism, pentru a dovedi atat amestecul statului in rapirea sa si a celorlalti doi colegi, cat si amestecul unor alte persoane, al caror nume nu l-a facut public. Mai mult, Ohanesian l-a acuzat pe procurorul Ciprian Nastasiu ca tine inchise de doi ani de zile, zeci de stampile si documente adunate in urma a sase controale facute la societatile lui Omar Hayssam. La randul sau, Dan Dumitru, fostul director stiri la Prima Tv, audiat de judecatori, a explicat cum a primit mesajele de la Marie Jeanne Ion. Acesta a adaugat ca reporterul Marie Jeanne si cameramanul Sorin Miscoci au semnat ca fac deplasarea in Irak pe propria raspundere.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.