Deoarece fotbalistul nu a platit pensia alimentara, instanta a decis ieri sa ceara Fiorentinei documente justificative pentru salariul incasat de roman.

Intilnirea fotbalistului lui Fiorentina, Adrian Mutu, cu fosta sa sotie, Alexandra Dinu, la tribunal a fost aminata pentru 1 martie. Pentru ca avocatul fotbalistului, Florin Gitejan, a prezentat instantei o scutire din partea clubului italian conform careia jucatorul roman este retinut in cantonament, desi Mutu este suspendat din cauza cartonaselor galbene, Judecatoria Sectorului 2 a decis ieri sa dea un nou termen in cele doua dosare in care atacantul nationalei solicita reducerea pensiei alimentare, pe care o plateste in prezent, si custodia fiului sau, Mario. Instanta a decis totodata sa trimita o adresa catre clubul AC Fiorentina, la care activeaza fotbalistul, pentru a-i remite un document privind veniturile anuale ale acestuia. In prezent, Adrian Mutu incaseaza de la clubul italian 800.000 de euro, urmind ca salariul lui sa creasca la un milion sau chiar 1,5 milioane de euro, pentru urmatorul sezon.

Mutu vrea custodia copilului

Mai mult, Adrian Mutu solicita incredintarea micutului Mario, motivind ca Alexandra nu este o mama buna. „Alexandra are multe contracte ca actrita in diverse tari si astfel petrece foarte putin timp cu Mario", sustine fotbalistul.

Conform avocatului Florin Gitejan, „atacantul doreste diminuarea pensiei de 2.500 de euro/luna, deoarece in noua lui familie a mai aparut un copil, iar cheltuielile au crescut. Adrian nu vrea scandal, doreste ca totul sa se termine cit mai repede. Eu am mers de la inceput pe calea reconcilierii, mai ales ca este un copil la mijloc, in plus i-am impacat si dupa divort. Nu pot sa spun procentual care dintre cei doi are sanse la incredintarea copilului, doar instanta va hotari acest lucru. Insa legea i-l poate incredinta pe baietel lui Adrian, care are acum o familie noua".

Decizia lui Mutu de a solicita custodia lui Mario vine ca urmare a unui proces intentat in Italia de Alexandra, in aprilie 2006, in cadrul caruia aceasta solicita ca fiul ei sa beneficieze de pensie alimentara dupa legea italiana care prevede un cuantum de 40% din veniturile tatalui. Astfel, Alexandra, care este rezidenta in Italia ca si Adrian, cerea o pensie de 33.000 de euro lunar.

Audiati de Martisor

Pentru termenul din martie, instanta a dispus proba cu interogatorii, Adrian urmind sa vina in Romania pentru a raspunde la intrebarile judecatorului. Desi a fost prezenta si ieri la tribunal, tot pe 1 martie va fi audiata si Alexandra. Tot atunci, judecatorul ii va lua la intrebari si pe cei doi martori - mama lui Mutu, dar si mama Alexandrei Dinu. „Este foarte urit tot ce se intimpla acum. Imi reaminteste de perioada divortului. Sper ca instanta sa ia cea mai buna decizie pentru Mario", a afirmat Alexandra.

Pe urmele lui Bodu Presedintele ANAF, Sebastian Bodu, a incercat si el sa dea de urma banilor cu care a fost transferat Adrian Mutu de la Dinamo la Inter Milano, deoarece presa a suspectat tranzactia de evaziune fiscala. In lipsa unei anchete oficiale deschise in acest sens, omologii lui Bodu au refuzat, conform propriilor declaratii, sa-i puna la dispozitie documentele solicitate. (V.D.)