Joia trecuta, PR-ista neoficiala a presedintelui iese la atac contra premierului cu celebrul bilet roz sau galben. Aproape o saptamina, presa, analistii, politicienii n-au alt subiect de disecat. Miercuri, totul se cam fisiie.

Contextul: era in preziua congresului PNL, doamna Udrea era la control in contractele cu RAAPPS, presedintele iar isi amintise de anticipate. Faptele: pe acest fond apare declaratia dnei Udrea, in care era mentionat sprijinul solicitat de premier presedintelui pentru Patriciu. A doua zi la Cluj, presedintele confirma fara entuziasm existenta biletului. Premierul spune ca este vorba despre o facatura. Efectele: Tariceanu este ales aproape in unanimitate, linia dura a PNL iese cistigatoare la congres, Radu Stroe si Mihai Razvan Ungureanu cad victime colaterale. Lucrurile par sa fi iesit altfel decit spera logica blond-vopsita a dnei Udrea. Presedintele cade prost - daca biletul exista, in forma descrisa de autoarea transformarii Norvegiei in republica si a bagarii in UE, inseamna ca acesta a tainuit un trafic de influenta grav la nivel inalt. Presa, societatea civila, opozitia cer, pe drept, publicarea biletului buclucas. Presedintele asteapta pina miercuri, cind iese in prime-time, arata biletul, dar nu-l face public, precizeaza ca acesta nu e incriminant, dar face declaratii grave despre premier si despre „grupul de interese" din jurul acestuia. Apoi apare si premierul, prezinta biletul tocmai sosit de la Presedintie in copie, precizeaza ca acesta insotea dosarul intocmit de Petromidia in care erau semnalate posibile abuzuri ale Parchetului si ca-i solicita sa intervina in calitate de mediator intre puterile statului si intre acestea si cetateni. Pe deasupra, ataca si Domnia sa „grupul de interese" in constructii de la Golden Blitz!

E clar insa ca Patriciu nu apare in bilet, ca acesta nu are nici o semnificatie juridica, iar cit priveste declaratiile celor doi, sintem in situatia „cuvint contra cuvint". Eu cred ca amindoi au dreptate! Ca exista „grupuri de interese", cum e si normal intr-o societate concurentiala, singura problema fiind a legalitatii afacerilor acestora. E limpede ca asistam la escaladarea razboiului dintre Palate si dintre grupurile din jurul lor. Daca declaratiile de azi vor stimula Justitia sa-i ia la puricat pe „petrolisti" si pe „constructori si restauratori", cu atit mai bine tarii, si noua cu atit mai bine! Acum astept ca dna Udrea sa dea inapoi RAAPPS banii incasati pe nedrept, ca procesul legat de Rompetrol sa se finalizeze, ca unii constructori si angajatorii lor de stat sa fie luati la intrebari in privinta licitatiilor, a preturilor, a contractelor. Mult zgomot pentru nimic? Pina la urma, poate ca tot raul spre bine! Iar presedintele are nevoie de o trompeta cu o logica mai bruneta.