Vestul si centrul Europei sint amenintate serios de o furtuna, meteorologii estimind ca vintul poate ajunge la 180 km/h.

Pina acum, intemperiile au provocat moartea a doua persoane in Marea Britanie si Germania, scufundarea unei nave i
Vestul si centrul Europei sint amenintate serios de o furtuna, meteorologii estimind ca vintul poate ajunge la 180 km/h.

Pina acum, intemperiile au provocat moartea a doua persoane in Marea Britanie si Germania, scufundarea unei nave in Canalul Minecii si perturbari ale traficului in numeroase tari. Mai multe tari din nord-vestul si centrul Europei au primit ieri avertizari privind riscul producerii unor furtuni.

Furtuna Kyrill ar putea traversa Germania in diagonala, de pe coastele Marii Nordului pina la frontiera de sud-est, a comunicat Dorothea Paetzold, din cadrul Serviciului national de meteorologie. Specialistii au atras atentia ca rafalele de vint ar putea atinge viteza de 180 km/h in zonele deschise. Germanii au fost sfatuiti sa ramina acasa, iar multe scoli au fost inchise, traficul aerian pe cel mai mare aeroport fiind diminuat.

In Olanda si Marea Britanie, intemperiile au inceput deja, obligind autoritatile sa inchida scolile si sa restrictioneze traficul aerian. O nava a fost data disparuta in Marea Irlandei, iar traficul prin Canalul Minecii perturbat.

Serviciul National de Meteorologie din Ungaria a emis un avertisment privind riscul producerii unei furtuni violente, insotita de rafale de vint de pina la 120 de kilometri pe ora. Furtuna a alertat si autoritatile ruse, care se tem ca vintul ar putea depasi viteza de 100 km/h.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.