Gimnasta va fi inclusa in selectul grup din care mai fac parte alti cinci romani: Nadia Comaneci, Bela Karoly, Ecaterina Szabo, Teodora Ungureanu si Daniela Silivas.

La sapte ani de la retragerea din activitatea sportiva, multipla campioana olimpica si mondiala la gimnastica Simona Aminar a fost invitata sa faca parte din grupul select si restrins al legendelor din Hall of Fame. Simona va fi prezenta, alaturi de alte trei mari nume ale gimnasticii mondiale - Eberhard Gienger (Germania), Shigeru Kasamatsu (Japonia) si Lilya Podkopayeva (Ucraina) -, la ceremonia programata pe 11 mai 2007 in Oklahoma. Din International Gymnastics Hall of Fame mai fac parte doar cinci romani: Nadia Comaneci (1993), Bela Karoly (1997), Ecaterina Szabo (2000), Teodora Ungureanu (2001) si Daniela Silivas (2002). „Am aflat despre acest eveniment prin intermediul unui e-mail trimis de Nadia Comaneci si Bart Conner pe adresa Federatiei Romane de Gimnastica. Am inteles ca festivitatile se vor desfasura atit la Oklahoma, cit si la Las Vegas. Este o mare onoare pentru mine sa ma regasesc printre numele mari ale gimnasticii mondiale. Sincer, nu ma asteptam la asta. Am muncit mult si ma bucur ca acum primesc roadele", a declarat Simona Aminar, care in prezent ocupa functia de vicepresedinte al FRG.

Excursie la Disneyland

Pentru ca 2006 a fost un an extrem de solicitant pentru ea, Simona vrea sa profite de acest eveniment si sa-si petreaca o scurta vacanta in Statele Unite alaturi de sotul ei, Cosmin Tabara, si de fiul, in virsta de numai patru ani si jumatate, Alexandru Iosif. „Avem rude la New York, asa ca avem unde locui. Intentionez sa-mi iau doua saptamini vacanta de la facultate (n.r. - Simona este asistent universitar la Universitatea de Vest din Timisoara), pentru a petrece o mica vacanta cu familia. As vrea sa-i fac o surpriza lui Alexandru si sa-l duc la Disneyland", spune Simona.

Merge la schi

Mare amatoare a sporturilor de iarna, fosta gimnasta intentioneaza sa plece, la inceputul lunii februarie, pentru citeva zile la schi, in Austria. „Vrem sa mergem sa ne relaxam pe pirtie. Desi are doar patru ani jumate, Alexandru este un impatimit al acestui sport. Schiaza de la trei ani si patru luni. Ba chiar a cistigat si un concurs in aceasta iarna - Cupa Avalansei, la Straja. Acum l-am dat sa faca patinaj, iar intr-un an garantez ca va sti sa si inoate. Sint tare mindra de el", a concluzionat Simona Aminar.

Mai vrea un copil

Desi se considera o femeie norocoasa - „Am un sot deosebit" -, Simona nu se simte complet implinita in plan personal. „Imi mai doresc un copil. Anul trecut insa a fost atit de incarcat incit nu am avut timp sa ne ocupam de acest aspect. Pentru mine, pe primul plan este familia, pentru ca am crescut practic departe de parintii mei si mi-au lipsit foarte mult. Acum pot sa spun ca profit de ocazie si copilaresc alaturi de baietelul meu", a adaugat Simona.

Palmares * Jocurile Olimpice - trei medalii de aur, una de argint si trei de bronz

* Campionate Mondiale – opt medalii de aur, patru de argint

* Campionate Europene - o medalie de aur, una de argint si una de bronz