Petra - o noua minune a lumii
Orasul antic Petra din Iordania a fost numit oficial candidat la competitia care va numi in final noile sapte minuni ale lumii. Fondatorul concursului, Bernard Weber, a prezentat oficial orasul antic si l-a declarat candidat al competitiei "The New 7 Wonders of the World" lansat in 2001 de catre fundatia NewOpenWorld care doreste sa promoveze diversitatea culturala, contribuind la prezervarea si restaurarea monumentelor.
Petra, localizat la 162 de mile sud de capitala iordaniana Aman, este construit pe o terasa din apropierea Vaii lui Moise. A fost capitala regatului arab al nabatenilor, fiind loc de intalnire al caravanelor.
Petra este faimos pentru tunelurile de apa si structurile sapate in roca. A fost descoperit de catre exploratorul elvetian Johann Ludwig Burchhardt in 1812. Pe aceeasi lista se mai afla si piramidele din Giza. Noile minuni ale lumii vor fi anuntate in cadrul unei ceremonii care va avea loc la Lisabona, Portugalia, la data de 7 iulie 2007. (D.M.)
Ziarul de Vrancea, 10 ani de activitate
Ziarul de Vrancea implineste astazi 10 ani de existenta in presa scrisa locala. Un ziar ce are o politica editoriala axata in principal pe problemele oamenilor din judetul Vrancea. Echipa redactionla este cea care a lansat Monitorul de Vrancea pe piata presei locale la 18 ianuarie 1997. "Vrancenii au avut de atunci parte de un ziar activ care s-a implicat in rezolvarea problemelor celor din jur. Echipa care a editat timp de 5 ani Monitorul de Vrancea si-a continuat, incepand din aprilie 2002, proiectul editorial in ceea ce a devenit Ziarul de Vrancea, o publicatie onesta care "iti spune ceea ce altii ascund", sustine echipa de jurnalisti. Ziarul cuprinde zilnic informatii detaliate despre cele mai importante evenimente care se petrec la nivel local, dar si informatii nationale si internationale de larg interes. Totodata, publicatia este una dintre principalele surse de informare a locuitorilor din Vrancea. (D.E.I.)
Denzel Washington, preferatul americanilor
Actorul Denzel Washington s-a situat pe primul loc in celebrul top Harris al starurilor cele mai iubite, realizat la nivel national in Statele Unite, surclasandu-l pe Tom Hanks care a detinut suprematia in ultimii doi ani. Hanks s-a situat pe locul al doilea in acest top al vedetelor preferate de americani. John Wayne, care a obtinut un loc in acest top in fiecare an, incepand cu 1994, s-a situat pe locul al treilea. Clint Eastwood s-a situat pe locul al patrulea, iar Julia Roberts este singura femeie care a reusit sa intre in top. Pe locul al cincilea, la egalitate cu Roberts este Will Smith care joaca impreuna cu fiul sau din realitate in recent lansatul "In cautarea fericirii". Pe locul al saselea se afla Johnny Depp, la egalitate cu Mel Gibson. Pe locul al noualea s-a situat George Clooney, in timp ce pe locul al zecelea il gasim pe Harrison Ford. (D.M.)