Ordonanta de Urgenta privind infiintarea Ghiseului unic in punctele de trecere a frontierei de stat a Romaniei a fost abrogata ieri de Guvern. Acest act normativ a constituit cadrul legal in baza caruia unele consilii locale au instituit taxe ecolog
Ordonanta de Urgenta privind infiintarea Ghiseului unic in punctele de trecere a frontierei de stat a Romaniei a fost abrogata ieri de Guvern. Acest act normativ a constituit cadrul legal in baza caruia unele consilii locale au instituit taxe ecologice, de salubrizare si taxe de tranzit, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu.
"Decizia este luata ca urmare a hotararii stabilite de Guvern saptamana trecuta, pentru a solutiona problema taxelor care contravin normelor europene. Romania, ca stat membru al Uniunii Europene, trebuie sa respecte normele comunitare si principiul liberei circulatii a persoanelor, marfurilor, capitalurilor si serviciilor. Toate reglementarile adoptate de autoritatile centrale si locale care ridica bariere in calea liberei circulatii a serviciilor, persoanelor, marfurilor si capitalurilor, trebuie eliminate", a afirmat Marinescu. Potrivit unei analize a Ministerului Administratiei si Internelor, un alt argument pentru desfiintarea ghiseelor unice este faptul ca punctele de trecere a frontierei la nivelul carora functioneaza sau au functionat ghiseele unice (Giurgiu, Varsand, Nadlac, Bors) sunt amplasate la frontiera actuala interna a Uniunii Europene (frontiera romano-bulgara si frontiera romano-ungara), unde, de la 1 ianuarie 2007, este implementat conceptul de control comun.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.