Presedintele PC a spus, ieri, intr-o conferinta de presa, ca Traian Basescu, care a fost comandant de vas, nu suporta sa existe in preajma sa oameni care sa nu fie de acord cu el si nu doreste sa aiba in Voiculescu un om care il critica. In consecint
Presedintele PC a spus, ieri, intr-o conferinta de presa, ca Traian Basescu, care a fost comandant de vas, nu suporta sa existe in preajma sa oameni care sa nu fie de acord cu el si nu doreste sa aiba in Voiculescu un om care il critica. In consecinta, "Basescu a pus la cale actiuni de intimidare politica, incercand sa-l faca pe Voiculescu securist, imoral, comunist sau hot", a declarat liderul PC. Presedintele conservatorilor l-a acuzat pe Basescu ca urmareste dezmembrarea PC, dupa ce a reusit sa potoleasca PSD prin atacurile cu termopane la adresa lui Adrian Nastase, pe PNL l-a spart, iar PRM s-a autoizolat. De asemenea, Voiculescu a adaugat ca si procesul in care Codrut Seres este acuzat de spionaj reprezinta tot mana presedintelui, insa lucrurile nu vor ramane asa. Totodata, liderul PC a aratat ca a solicitat Comisiei senatoriale pentru cercetarea abuzurilor sa ceara Parchetului un specimen de semnatura a Monicai Macovei de cand era procuror la Tribunalul Sectorului 1, care sa fie supus unei expertize grafologice in Europa. Voiculescu a precizat ca astfel va demonstra ca actualul ministru al Justitiei este "o rusine" si ca in regimul comunist a semnat mandate de perchezitie in alb.
Amanare pana in martie
Curtea de Apel Bucuresti a amanat, ieri, pentru data de 20 martie, judecarea contestatiei presedintelui PC, fata de decizia CNSAS potrivit careia ar fi facut politie politica. Sedinta secreta a instantei a durat aproximativ zece minute, judecatorii stabilind un nou termen, pentru ca CNSAS a depus o serie de acte pentru studierea carora Parchetul a cerut timp. In august 2006, membrii Colegiului CNSAS au dat verdictul final in cazul lui Voiculescu, respingand contestatia acestuia la decizia din iunie, cand s-a stabilit ca a facut politie politica. Sergiu Andon, declara atunci ca decizia CNSAS de a respinge contestatia liderului PC este neintemeiata si raspunde unor "comenzi politice", anuntand ca o va ataca la Curtea de Apel. In cazul in care magistratii vor confirma ca Dan Voiculescu a facut politie politica, atunci el ar putea sa-si piarda functia de parlamentar si chiar sa fie cercetat penal pentru fals in declaratii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.