Surse democrate ne-au declarat insa ca intentia lui Emil Boc este sa taraganeze subiectul europarlamentarelor, democratii luand in calcul o candidatura pe liste comune cu oamenii lui Theodor Stolojan, cu o proportie de 2/1 in favoarea democratilor. D
Surse democrate ne-au declarat insa ca intentia lui Emil Boc este sa taraganeze subiectul europarlamentarelor, democratii luand in calcul o candidatura pe liste comune cu oamenii lui Theodor Stolojan, cu o proportie de 2/1 in favoarea democratilor. De asemenea, potrivit acelorasi surse, pe tot parcursul sedintei, Tariceanu a militat pentru candidatura pe liste comune la PE sustinand ca alegerile pe cont propriu vor reprezenta un semnal negativ pentru electoratul Aliantei. Problema europarlamentarelor este insa una extrem de sensibila. Democratii lui Emil Boc au purtat in trecut negocieri si cu liderii PNTCD in vederea unei candidaturi comune, luand in considerare solicitarile in acest sens lansate de lideri populari europeni. Desi a fost luata in calcul aceasta posibilitate, crestin-democratii s-au abtinut cu ocazia votului privitor la primirea PD in cadrul Partidului Popular European.
Mona selecteaza
Deputatul Mona Musca a fost mandatata de catre conducerea PLD sa se ocupe de selectia candidatilor formatiunii la alegerile pentru PE, in acest sens fiind infiintata o comisie speciala ce va stabili criteriile si procedurile privind participarea la scrutin.
Mona Musca a declarat ieri, citata de Mediafax, ca doar va conduce aceasta comisie fara insa a intentiona sa candideze pentru PE. Ea a aratat ca, in urmatoarele zece zile, comisia va pune la punct criteriile pentru selectia candidatilor ce se vor inscrie in cursa pentru europarlamentare. "In cadrul acestei comisii, vom stabili cum vom merge in alegerile pentru Parlamentul European, daca vom merge separat sau pe liste comune cu PD si vom contura strategii pentru ambele situatii", a mai declarat Mona Musca.
Taxa modificata
Tot luni seara, in sedinta Coalitiei de guvernamant, s-a stabilit ca in sedinta de Guvern de astazi sa fie modificata taxa pentru inmatricularea autovehiculelor. Intr-o emisiune televizata, Emil Boc a explicat ca premierul Tariceanu a solicitat aceasta reuniune, dupa ce a aflat ca PD a cerut suspendarea taxei pentru prima inmatriculare a autovehiculelor.
Presedintele democratilor a sustinut ca "premierul a fost deschis" la solicitarea PD si a fost de acord "sa corecteze taxa respectiva, miercuri (astazi n.r.) urmand a avea loc o prima ajustare a acesteia".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.