Astfel, presedintele Correa nu va castiga decat 4000 de dolari lunar, reprezentand de 25 de ori salariul minim in Ecuador, dar si jumatate din retributia predecesorului sau. Salariile inaltilor functionari nu vor mai putea depasi 3500 de dolari lunar
Astfel, presedintele Correa nu va castiga decat 4000 de dolari lunar, reprezentand de 25 de ori salariul minim in Ecuador, dar si jumatate din retributia predecesorului sau. Salariile inaltilor functionari nu vor mai putea depasi 3500 de dolari lunar. Economiile realizate prin aceste reduceri salariale vor fi transferate in sectorul social, precizeaza decretul. De asemenea, Rafael Correa a indicat ca va organiza un referendum, pe data de 18 martie, cu scopul de a convoca o Adunare constituanta, lansand astfel o provocare Parlamentului ecuadorian de dreapta, foarte ostil politicii sale. In virtutea aceleiasi proceduri, Correa a numit, in cadrul Guvernului, sapte femei, una dintre acestea - Guadalupe Larriva - detinand importanta functie de ministru al Apararii. La ceremonia de instalare a participat si liderul iranian Mahmud Ahmadinejad. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.