Cuplul prezidential a aterizat vineri seara la Satu Mare, de unde a plecat in tromba cu un jeep Volkswagen Touareg de la SPP in judetul Maramures. Luni, Maria Basescu a sosit, cu o masina a SPP, in municipiul Satu Mare, si a mers la restaurantul Perl
Cuplul prezidential a aterizat vineri seara la Satu Mare, de unde a plecat in tromba cu un jeep Volkswagen Touareg de la SPP in judetul Maramures. Luni, Maria Basescu a sosit, cu o masina a SPP, in municipiul Satu Mare, si a mers la restaurantul Perla, un local mai periferic, unde chefuiesc de regula angajatii locali ai Ministerului Administratiei si Internelor si ai serviciilor secrete. Aici, intr-un salon de protocol, doamna Basescu s-a intalnit cu doua femei mai in varsta si a consumat o salata de fructe, o cafea si o apa minerala. Apoi, sotia presedintelui s-a plimbat prin centrul municipiului Satu Mare, a petrecut o ora la Galeriile de Arta, de unde a cumparat un tablou al pictoritei satmarence Silvia Timis, reprezentand un peisaj, dupa care a mers la Aeroport. In periplul satmarean, sotia presedintelui a fost insotita si pazita de reprezentantul local al SPP, colonelul Petru Caba. El a fost angajat in SPP in noiembrie 2006, in ciuda unui trecut penal. Inainte de 1989, Petru Caba a fost ofiter al MApN. El a fost judecat de Consiliul de Onoare si dat afara din armata pentru doua fapte penale grave: a fost prins furand melana din unitate si a sustras pistolul din dotare pentru a-si ameninta amanta si un alt iubit al acesteia, pe care i-a surprins in flagrant. Dupa 1989, Caba a fost angajat in Politia de Frontiera Satu Mare. La data angajarii in SPP, era cercetat in doua dosare de catre Serviciul Teritorial Oradea al DNA, pentru luare de mita, respectiv trafic de influenta. Colonelul Caba s-a laudat la betie ca a fost angajat in SPP cu sprijinul generalului Burian, originar din judetul Maramures, unul din adjunctii acestui serviciu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.