Astfel, cum Judecatoria Sectorului 5 a acceptat eliberarea conditionata a lui Cozma, iar Parchetul a facut recurs, se asteapta decizia Tribunalului Bucuresti. Fostul lider al minerilor a declarat in fata magistratilor ca se gandeste foarte serios sa
Astfel, cum Judecatoria Sectorului 5 a acceptat eliberarea conditionata a lui Cozma, iar Parchetul a facut recurs, se asteapta decizia Tribunalului Bucuresti. Fostul lider al minerilor a declarat in fata magistratilor ca se gandeste foarte serios sa plece in strainatate, fiind membru al unei organizatii internationale a muncitorilor. Numai ca, daca Tribunalul Bucuresti va accepta eliberarea conditionata, Cozma nu va putea parasi Romania. Si asta pentru ca, desi are calitatea de martor in dosarul mineriadei din iunie 1990, anchetatorii au de gand sa emita o interdictie de parasire a tarii, astfel incat Cozma sa poata fi audiat de cate ori este nevoie.
Judecatoria Sectorului 5 a decis la inceputul lunii ca fostul lider al minerilor sa fie eliberat conditionat, Parchetul atacand cu recurs decizia judecatorilor, acesta urmand sa fie judecat de Tribunalul Bucuresti. Cozma a sustinut in fata instantei ca a urmat intocmai programul socio-educativ stabilit de Penitenciarul Rahova, fiind evidentiat de sase ori de la ultima cerere de eliberare, fapt ce reprezinta, dupa spusele sale, "dovezi temeinice de indreptare". Parchetul s-a opus eliberarii conditionate si a sustinut ca propunerea comisiei speciale de la Penitenciarul Rahova este neintemeiata si ca Miron Cozma nu a dat semne de indreptare.
Procurorul a mai invocat si faptul ca fostul lider al minerilor a avut antecedente penale si a savarsit fapte grave, cu violenta.
Presedintele Asociatiei Victimelor Mineriadelor din Romania, Viorel Ene, a criticat dur decizia instantei de a-i admite lui Miron Cozma cererea de eliberare conditionata, sustinand ca magistratii care au judecat cauza au fost corupti si manipulati politic.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.